'Welcome to Derry': 'IT'in öncesini konu alan dizi HBO Max'ten onay aldı

HBO Max, Amerikan yapımı korku filmi "IT"in öncesini konu alan yeni dizi "Welcome to Derry"ye resmi onay verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Stephen King'in 1986 yılında yayınlanan aynı adlı romanından uyarlanan "IT"in (O) öncesini konu alan yeni dizi "Welcome to Derry", HBO Max'ten resmi onayı aldı. Dizinin senaryosunu Jason Fuchs kaleme alacak. Dizide, "IT: Part One" ve "IT: Part Two" filmlerinin yönetmeni Andy Muschietti ve Barbara Muschietti yönetici yapımcı olarak görev alacak. Brad Caleb Kane'in eş-showrunner olarak Fuchs'a eşlik edeceği dizinin yapımını ise Warner Bros. Television üstlenecek.

Ranini'nin haberine göre, 2017'de vizyona giren "IT: Part One"ın öncesinde geçen "Welcome To Derry", küçük çocukların kaybolmaya başladığı bir dönemde bir grup arkadaşın Pennywise adlı katil bir palyaçoyla karşı karşıya gelmesini konu alacak. İkiye bölünecek şekilde anlatılacak hikâyede karakterlerin orta yaş halleri de ekrana gelecek.

1990'da Tim Curry'nin başrolünü üstlendiği bir mini dizi uyarlaması bulunan "IT"in 2017 ve 2019'da yayına giren iki filmi gişede 1.1 milyar dolar hasılat elde etti. Filmlerde rol alan Bill Skarsgård'ın dizide Pennywise'ı canlandırıp canlandırmayacağı ise bilinmiyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)