Washington'la Teksas arasında göçmen krizi: Pentagon'dan yardım istedi

ABD'de Teksas ve Arizona eyalet yönetimlerinin göçmenleri Washington'a göndermesi üzerine Beyaz Saray'a çağrı yapıldı. Washington Belediye Başkanı, Pentagon'un askeri birlikleri yönlendirmesini istedi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Teksas ve Arizona eyalet hükümetlerinin Washington'a protesto amacıyla göçmenleri otobüslerle göndermesi tepki çekti. Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser, ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) kentte askeri birliklerin görev almasını istedi.

Reuters haber ajansına göre, Washington Belediye Başkanı'nın Beyaz Saray'a gönderdiği mektupta, göçmenlere yardım etme olanaklarının çok sınırlı olduğunu belirterek insani yardım için de askeri birliklerin görev alması gerektiğini ifade etti. Bowser, Washington'da göçmen kuruluşlarının ise yetersiz finanse edildiğine dikkat çekti. 

Teksas'ın nisan ayından bu yana Washington'a 6 binden fazla göçmeni taşıyan 150'den fazla otobüs gönderdiği belirtiliyor. Teksas Valisi Greg Abbott nisan ayında yaptığı açıklamada, Meksika sınırından gelen göçmenleri Washington'a göndereceğini duyurmuş, "Teksas, Biden yönetiminin sınırımızı güvence altına alamamasının yükünü taşımak zorunda kalmamalı" demişti. 

Arizona Valisi Doug Ducey ise mayıs ayında binden fazla göçmeni Washington'a göndermesiyle tepki çekmişti. New York Belediye Başkanı Eric Adams ise Washington yönetimine "göçmenlerin barınma olanakları için daha fazla fon sağlaması" için çağrıda bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)