Warren Buffett'ın ortağı Charlie Munger hayatını kaybetti

ABD'li ünlü yatırımcı ve Berkshire Hathaway'in sahibi Warren Buffett'ın ortağı Charlie Munger, 99 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Berkshire Hathaway imparatorluğa dönüşürken neredeyse 60 yıldır Warren Buffett'ın yakın arkadaşı ve ortağı olan Charles Munger 99 yaşında hayatını kaybetti.

Şirketten yapılan açıklamada, Munger'ın salı günü Kaliforniya'da bir hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Bloomberg'te yer alan habere göre, avukatlık eğitimi almış olan Munger, kendisinden yedi yaş küçük olan Buffett'ın şirketlere uzun vadeli yatırım yapma felsefesini oluşturmasına yardımcı olmuştu.

Bu kapsamda Buffett ve Munger, Berkshire şirketinin 1965'ten 2022'ye kadar yıllık ortalama yüzde 20 artış elde etmesini sağlamıştı. Bu oran ise yaklaşık olarak S&P 500 endeksinin iki katı bir hıza işaret ediyordu.

Munger ayrıca Berkshire Hathaway’in başkan yardımcısıydı ve yaklaşık 2,2 milyar dolar değerindeki hisseleriyle en büyük hissedarlarından biriydi. Forbes'a göre toplam net varlığı yaklaşık 2,6 milyar dolardı.

Berkshire'ın 2002 yılındaki toplantısında yanında oturan Munger için Warren Buffett "Birçok CEO'nun etrafını, vardıkları sonuçlara ve önyargılarına meydan okumaya isteksiz bir grup dalkavuk sarmış durumda. 'Doğru düşünmüyorsun' diyecek bir ortağa sahip olmak müthiş bir şey" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)