Viyadük için patlatılan dinamit, tarihi Taşköprü'de çökmeye neden oldu

Diyarbakır'da viyadük inşaatı için dinamit patlatıldı, 2'nci Abdulhamid döneminden beri faaliyette olan tarihi Taşköprü zarar gördü. Bir bölümünde çökme meydana gelen tarihi köprü trafiğe kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı kırsal Taşköprü Mahallesi yakınında Kulp, Silvan, Hazro ve Lice'yi Muş’a bağlayacak olan 700 metrelik viyadük yapımı için kullanılan dinamitler, 100 yıldan fazla bir süredir halkın kullandığı Taşköprü'ye zarar verdi. 

Yüklenici firmanın patlattığı dinamitler nedeniyle 2'nci Abdulhamid döneminde yapılan tarihi Taşköprü'nün bir bölümünde çökme meydana geldi.

DHA'nın aktardığına göre köprü güvenlik güçleri tarafından ulaşıma kapatılırken, adını da tarihi yapıdan alan Taşköprü Mahallesi'nin muhtarı Kazım Aydın, önceki aylarda patlatılan dinamitler nedeniyle bazı evlerin hasar aldığını söyledi.

Aydın olayı şöyle anlattı: "Köprünün bir kısmı bugün viyadük çalışması için dinamit patlatılması sonucu hasar gördü. Köprümüz hasar gördüğü için ulaşıma kapatıldı.

Yetkililer, 2-3 gün içinde çalışmalara başlayarak köprünün onarılacağını söyledi.

Geçtiğimiz aylarda da köyümde birkaç ev bu şekilde dinamit patlatılması sonucu zarar gördüğü için vatandaşlarımız mağdur edildiklerini belirterek dilekçe verip şikayetçi oldular" dedi. (HABER MERKEZİ)