Veyis Ateş'ten yeni tweet'ler: 40 kişiyiz birbirimizi biliriz

SBK Holding sahibi Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon euro istediği iddia edilen Veyis Ateş Habertürk'ten istifasının ardından yapacağını açıkladığı suç duyurusu hakkında yeni açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon euro istediğine dair ses kayıtlarının yayınlamasının ardından Habertürk TV'den istifa eden Veyis Ateş, yeni tweet'ler atarak 'yapacağını söylediği her şeyi yapacağını' söyledi.

İstifasının ardından Haziran ayında kendi mal varlığının araştırılması için suç duyurusunda bulunacağını avukatlarının hazırlık yaptığını söyleyen Ateş, yeni açıklamasında Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil arasında bir süre önce yaşanan ve ekrana da yansıyan gerilime de isim vermeden gönderme yaparak, "Neydi sizi beddualaşacak kadar hırçınlaştıran bu durum? Size bir şey anlatmaktan vazgeçtim" dedi.

Ateş'in paylaşımları şöyle:

"Aklı hür, vicdanı hür, olayları çapraz okuyan, ideolojik körlükten uzak, her duyduğuna hemen inanmayacak kadar feraset sahibi kamuoyunun, çok kıymetli mensuplarına saygıyla…

Bazıları (sözüm ona gazeteci diye geçinen bazıları özellikle) bana soruyorlar, yazıyorlar: “E’ hadi nerede suç duyurusu diye..!” Sizi buna tanık etmekten men ediyorum, değmezsiniz? Neden biliyor musunuz?

Ben yapmadığım bir şeyle iddia ve itham edilirken;biri, diğerine “Para aldın”diyor. Diğeri ona canlı yayında bi’ küfretmediğini bırakıyor.Sonra öpüşüp koklaşılıyor,barışılıyor. Fonlanma listeleri çarşafçarşaf ortalığa saçılıyor.Bizim sözde gazeteciler havaya bakıp ıslık çalıyor

Hoop! Bi’ saniye..! E hadi beni sîgaya çektiğiniz gibi onlara da sorsanıza..! “Meslek büyüğü! abilerimiz..! Nedir bu durum? Tamam yanlış anlaşılmışsınız da neydi sizi beddualaşacak kadar hırçınlaştıran bu durum..!? “ diye…?

İşte bu ikiyüzlülüğünüzden sonra vazgeçtim sizlere bi’şi anlatmaktan, göstermekten… Gidin yatın! Tarafsız gazeteciyim ben” nidalarınıza da sifon çekin.

Yayın hayatım boyunca hep merkezde durmaya gayret ettim. Her konuya eşit süre tanıyarak konuk(ları) anlamaya çalıştım; anladığımı da aktarmaya…

Tüm bunları yaparken de dînî, fikrî, an’anevî tüm müktesâbatımı mümkün olduğunca yaptığım mesleğe, sorduğum soruya, ilettiğim yoruma katmamaya özen gösterdim. Aklım da vicdanım da ruhum da rahat. Akşam başımı yastığa hep rahat koydum.

Gelelim şu mevzuya… Katıldığım TV programında yapacağımı söylediğim herşeyi yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Üstüme bir çamur atıldı ve ben bunu temizleyeceğim. Tek güvencem Hz. Allah ve yüce Türk adaleti.

Ve fakat… Yarın bir gün mahkeme kararları açıklandığında bunları da manşetlerinize, köşelerinize taşıyacak mısınız yoksa “He’ tabi tabi..!” deyip buna da mı burun kıvıracaksınız? (Bence ikincisi..)Bu ikiyüzlülüğünüzden dolayı sizinle bir şey paylaşmayacağım.

Yaa bi’de… Akl-ı evvelin biri kalktı, Marmaris ‘de teknemi yaktığımı, sigortadan da para almak için bunu yaptığımı yazdı iyi mi…! Tekne sahibini ne tanırım, ne görmüşlüğüm var.

Bu yangının itfaiye raporunda , polis kayıtlarında teknenin kime ait olduğu ortaya çıkınca nereye kaçacaksın!? Hâlâ gazeteciyim diye ortalıkta gezecek misin(iz)? Neyse…. Seninle de mahkemede hesaplaşacağız, o zaman öğrenirsin tekne kime aitmiş..?)

Şu fânî hayatta başıma gelen iyi/kötü herşeye karşı şık durmaya gayret ettim; ucuzlaşmamaya, müptezelleşmemeye… Akıl ve beden sağlığım elverdikçe buna özen göstermeye dikkat edeceğim.

“Biz bu mahallede kırk kişiyiz, hepimiz birbirimiz biliriz.” Kimler kimlerle, neler neler..! Şimdilik off the record..!Ama siz yine de bekleyedurun, bir gün belki.."


UĞUR DÜNDAR: ZURNANIN SON DELİĞİ OLABİLİRSİN

Bu arada gazeteci Uğur Dündar, Veyis Ateş'in söz konusu açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Dündar paylaşımında "Veyis Ateş, Sen ana rahmine düşmeden iki yıl önce ben, canım pahasına halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet ediyordum. Bugün de doğru bildiğim yolda yılmadan, dimdik ilerliyorum. Sen, benim meslek namusumu sorgulayacaklar sıralamasında ancak zurnanın son deliği olabilirsin!" dedi.

Dündar bir saat sonra yaptığı ikinci paylaşımında ise "Veyis Ateş bana göre gazeteci değildir. Bir "hiç" bile değildir!." ifadelerini kullandı.

Veyis Ateş ise Dündar'ın bu tweetini alıntılayarak "Bak; bu şimdi hiç olmadı Uğur Bey… Hani bir telefon görüşmemizde seni yayınıma davet etmişdim de sen gelemeyeceğini ilettikten sonra, gazeteceliğimi çok beğendiğini söyleyip sesimi de daha başka mecralarda da kullanmamı tavsiye etmiştin..!" paylaşımını yaptı. 

Dündar ise Ateş'e "Kibarca reddetmiş, biraz da ironi yapmıştım!.." yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)