Venezuela'da Maduro-Lavrov görüşmesi: 'İşbirliği güçlendirilecek'

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Venezuela Devlet Balkanı Maduro ile görüştü. Maduro, "Çeşitli alanlarda ortak işbirliği haritasını güçlendiren keyifli bir görüşme gerçekleştirdik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Venezuela'nın başkenti Karakas'ta Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir araya geldi. İki ülke heyetlerinin hazır bulunduğu görüşme, Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'te gerçekleşti.

Twitter hesabından Lavrov ile görüşmesinin görüntülerini paylaşan Maduro, "Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ikili ilişkilerimizi ve ülkelerimizin kalkınmasına yönelik çeşitli alanlarda ortak işbirliği haritasını güçlendiren keyifli bir görüşme gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.

'RUSYA'NIN BÖLGEDEKİ VARLIĞI BÖLGENİN YARARINA'

AA'nın aktardığına göre, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro önceki gün "Maduro ile daha fazla" isimli programda yaptığı açıklamada da Lavrov ile görüşmesinde Rusya ile Venezuela arasındaki işbirliği konularını ele alacaklarını, Rusya'nın Latin Amerika ve Karayipler'deki varlığının bölgenin yararına olduğunu söylemişti.

'BÖYLECE EŞİT MUAMELE GÖREBİLİRLER'

Lavrov, Venezuela ziyaretinin başında mevkidaşı Yvan Gil ve Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez ile de bir araya gelmişti.

Rusya'nın TASS haber ajansının aktardığına göre, bu görüşme sonrası açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, mevkidaşını Rusya'ya davet ettiğini söylemiş, 'Latin Amerika ve Karayip Devletleri (CELAC) gibi uluslararası kurumların ve diğer bölgesel süreçlerin gelişmesinin bölgenin kimliğini korumaya yardımcı olacağını ve gelecekteki dünya düzeni ile ilgili görüşmelerde eşit muamele görmelerini sağlayacağını' kaydetmişti. 

LAVROV'UN LATİN AMERİKA ZİYARETİ 21 NİSAN'A KADAR SÜRECEK

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Lavrov'un 17-21 Nisan'da Brezilya, Venezuela, Nikaragua ve Küba'ya resmi ziyarette bulunacağı duyurulmuştu. Lavrov, Latin Amerika turu kapsamında ilk ziyaretini dün Brezilya'ya gerçekleştirmişti. (DIŞ HABERLER)