Venezuela, yaptırımlara alternatif olarak 'Mir' sistemine katılacak

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, yaptırımların ekonomiye zararını azaltmak için Rusya'nın kurduğu ödeme sistemi "Mir"e katılacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'nin ülkesine yönelik ekonomik yaptırımların etkisinin azaltılması amacıyla Rus ödeme sistemi Mir'e dahil olacaklarını belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, bir programda konuşma yapan Nicolas Maduro, Venezuela'nın maruz kaldığı yaptırımlar karşısında uluslararası yeni ödeme sistemlerine katılmaya çalıştıklarını söyledi.

Maduro, "Venezuela Merkez Bankası, Rusya tarafından oluşturulan ve dünyanın birçok ülkesince kullanılan Mir ödeme sistemine katılacağımızın müjdesini verdi" dedi.

'YENİ DÜNYANIN YENİ PARA SİSTEMLERİ VAR'

Yeni ödeme sistemlerinin yaptırımlara alternatif olduğunu vurgulayan Maduro, "Dünyada yeni ödeme sistemleri ortaya çıkıyor. Venezuela'ya acımasız ve canice yaptırımlar uygulandı, bizi finansal olarak dünyadan izole etmeye çalışıyorlar. Şimdi yeni ödeme sistemleri üzerinde çalışıyoruz ve yeni dünyanın yeni para sistemleri var" diye konuştu.

Venezuela Merkez Bankası Başkanı Calixto Jose Ortega Sanchez, 15 Haziran'daki açıklamasında, Venezuela bankaları ile Rus bankaları arasında finansal işlemlerin hızlandırılması için yeni teknolojik gelişmeleri takip ettiklerini söylemişti.

Ulusal basında çıkan haberlerde, Venezuela Merkez Bankası'nın ulusal para birimi üzerinden Rusya ile ithalat ve ihracat işlemlerini kolaylaştırmak istediği belirtildi. (HABER MERKEZİ)