Vatan Partisi Bursa Şubesi: Osman Deliçay, niyet okunarak tutuklandı

Bursa'da, Vatan Partisi üyesi Osman Deliçay'ın suç örgütü lideri suçlamasıyla tutuklanmasıyla ilgili Vatan Partisi il binasında yapılan bir basın açıklaması yapıldı.

Fotoğraf: Gazeteduvar
Google Haberlere Abone ol

BURSA - İçişleri Bakanlığınca Kafes-46 adıyla organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda Bursa'da 24 Şubat'ta Vatan Partisi üyesi Osman Deliçay, suç örgütü lideri olarak Gemlik'te gözaltına alınmış, ardından tutuklanmıştı. Deliçay ve beraberinde gözaltına alınan 6 kişi, tutuklu yargılanıyor.

Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Dilek Çınar ve Deliçay'ın avukatları Abdulvahap Tatlı ve Özgür Abatay, konuya ilişkin Vatan Partisi Bursa il binasında basın açıklamasında bulundu.

'EVİNE GELEN KOMBİ TAMİRCİSİ BİLE GÖZALTINA ALINDI'

Çınar, Deliçay'ın tutuklanmasında suç unsurunun olmadığını savunarak, "Osman Deliçay’a yönelik bir itibar suikasti yapılmaktadır. Burada masumiyet karinesinin açık ihlali var. Osman Deliçay’ın evine gelen kombi tamircisi bile gözaltına alındı" dedi. Tutuklamaların seçim öncesi gerçekleştirildiğini söyleyen Çınar, arkasında AK Parti merkezindeki bazı yetkililerin olduğunu savundu.

Çınar, "AK Parti yönetimi rantçıların güvenli limanı olamaz. Seçimlere AK Parti eliyle müdahale edilmektedir. Adli makamlar baskı altındadır. Yargı baskı altındadır. Adli makamlarından, yargı mensuplarından, kolluk kuvvetlerinden talebimiz, hukukun uygulanmasıdır" diye konuştu.

'NİYET OKUMAYLA GÖZALTILAR YAPILDI'

Deliçay'ın avukatı Özgür Abatay, emniyette alınan ifadelerde Deliçay'a, "Neden kişiler size abi diyorlar?", "Neden tarafları çağırıp uzlaştırmaya çalıştırdınız?" gibi soruların sorulduğunu, niyet okumayla gözaltıların gerçekleştiğini söyledi. Abatay, "Silahlı bir eylem varsa bunun delillerini ortaya çıkararak, HTS kayıtları gibi delillerle değerlendirme yapılması gerektiğini söylüyoruz. Müvekkilim Deliçay, ilçede sözünün geçtiğini, ilçede ailesinin 400 yıldır ikamet etmesinden kaynaklı sevilen bir kişi olduğunu anlattı. Biz artık soruşturmanın sona ermesini ve davanın açılmasını bekliyoruz" dedi.

Abatay, soruşturmada gizlilik kararı olduğu için detaylı bilgi veremediklerini sözlerine ekledi. Abatay, soruşturma sonucunda Deliçay'ın beraat edeceğini düşündüklerini belirtti. Abatay, Deliçay ile ilgili 'tarafları çağırarak mahkeme kurduğu' iddiası dışında bir iddianın olmadığını söyledi.

'MAHKEME KARARI OLMADAN İSİM VE SOY İSMİ AÇIKÇA YAZILDI'

İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından Deliçay'ın isminin açıkça yazılmasının itibar suikastı olduğunu söyleyen Vatan Partisi Bursa İl Başkanlığı Hukuk Danışmanı Abdulvahap Tatlı, “Masumiyet karinesinin açıkça ihlalidir. Hakkında herhangi bir şekilde kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmayan bir kişinin ismini ve soy isminin açıkça paylaşılması ki İçişleri Bakanlığı'nın diğer paylaşımlarına bakarsanız tüm şüphelilerin isim ve soy ismi gizlidir. Sadece Osman Deliçay ismi açıkça yazılmıştır ve bu da ciddi bir itibar suikastıdır" diye konuştu.