Van'da mazbata geldi, temizlik başladı: Sokaklar pırıl pırıl olacak

YSK'nin mazbatayı seçimi kazanan Zeydan'a verme kararının ardından saatlerce kutlama yapan Vanlılar, eve dönüşte temizlik işçilerine yardım etti. İMO da 'temizlik seferberliği' çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van İl Seçim Kurulu'nun Yüzde 55,48 oy alarak Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın yerine, yarısından az oy alan AK Partili Abdulahat Arvas'a verilmesi kararının YSK'dan dönmesi sonrası yüzbinlerce kişi kentin sokaklarını kutlamalar için doldurdu.

Günlerdir protesto gösterileri yapan Vanlılar YSK kararının duyurulmasının ardından bu defa kutlama için DEM Parti Van İl Örgütü binasının önünde bir araya geldi. 

Saatler süren kutlamaların ardından, bazı Vanlıların eve dönüş yolunda sokaklarda çalışan temizlik işçilerine yardım ettiği anların görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. 

Görüntüleri paylaşan DEM Parti Eşgenel Başkanı Tuncer Bakırhan "Van'da halkımız işe erken koyuldu:) Önümüzdeki günlerde şehri pırıl pırıl yapma sözü de aldık" yorumu yaptı.

Daha sonra da İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şubesi'nden 'temizlik seferberliği' çağrısı geldi. İMO'dan yapılan "Belediye bizim sokaklar bizim" başlıklı çağrıda şu ifadeler yer aldı: "Van İnşaat Mühendisleri Odası olarak güzel kentimizin sokaklarını temizlemek için yarın saat 08:30 da İMO da toplanıp saat 09:00 da Cumhuriyet Caddesi temizlenecektir. Tüm halkımızın katılımını bekliyoruz..."

(HABER MERKEZİ)