Van'da Abdullah Zeydan protestoları: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Van'da seçimi kazanan Abdullah Zeydan'a mazbata verilmemesi tencerelere vurularak protesto edildi. Yürüyüş yapmak isteyenlere izin vermeyen polisler, 2'si avukat çok sayıda kişiyi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

VAN - 31 Mart yerel seçiminde, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının il seçim kurulu kararıyla geri alınıp, mazbatanın ikinci olan AK Parti adayı Abdullahat Arvas'a verilmesine yönelik protestolar devam ediyor. 

Gün içindeki protestolardan sonra, iftar saatinin geçmesinin ardından Vanlılar, evlerinin camlarından tencere ve tavalara vurarak karara tepki gösterdi. 

'DÜKKANI KAPATMAZSAN YAKARIM'

Sokağa çıkan eylemcilere biber gazı ve tazyikli su sıktı. Maraş Caddesi üzerindeki bir esnafla polis arasında tartışma çıktı. Esnaf polisin kendisine "Dükkanını kapatmazsan burayı yakarım" dediğini belirterek tepki gösterdi. 

Esnaf, "Ben buraya kira ödüyorum, nasıl kapatayım, ver kiramı kapatayım. 5 tane çalışanım var, kendimle beraber 6 kişi. İlk günden böyle bir zulüm var mı ya? 8 yıldır düzenli şekilde vergimi ödeyen bir esnafım. Çevik kuvvet müdürü gelmiş, burada durursanız burayı taşlayacağım, coplayacağım diyor. Görüntü, ses kayıtlarım mevcut. Kapatacağım gideceğim, lanet olsun. Yakacağım dükkanı diyor" ifadelerini kullandı.

2'Sİ AVUKAT ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

DEM Parti Van İl Örgütü yöneticilerinden edindiğimiz bilgiye göre; aralarında Van Barosu avukatları Eren Baskın ve Ozan Başdinç ile birlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yaralı ve gözaltına alınan kişi sayısı hakkında henüz net bir bilgi yok.

Öte yandan DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın da katılımıyla, uzun süren bir toplantı gerçekleştirildi.

DEM Parti'nin yarın saat 11.00'de, KESK toplantı salonunda MYK toplantısı yapması bekleniyor. Yine aynı saatte DEM Parti Van İl Örgütü binasında CHP heyeti karşılanacak.

Saat 12.00'de, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Feqiye Teyran Parkı'nda "İradene sahip çık" sloganıyla, halk buluşması gerçekleştirilecek. Saat 14.30'da ise bölge barolarının katılımıyla basın açıklaması yapılması bekleniyor.