Abdullah Zeydan'dan AK Partili adaya: O koltuğa nasıl oturacaksın?

Abdullah Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a mazbata verilmesine tepkiler büyüyor. Zeydan, Arvas'a seslenerek, "O koltuğa nasıl oturacaksın?" diye sordu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van İl Seçim Kurulu, seçilme hakkı geri alınan Abdullah Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirledi. 

Abdullah Zeydan, Halk TV'ye katılarak karar tepki gösterdi. Zeydan, Van halkının iradesine sahip çıktığını söyleyerek AK Partili adayı Abdulhat Arvas'a de seslendi: "Hiçbir vicdan bunu kabul edilemez. Halkın iradesine saygı gösterilmesini bekliyoruz. Bu hak yemek... O koltukta nasıl oturacaklar? O koltuğa oturacak kişin vicdan muhasebesi yapması lazım. İlçe seçim kuruluna itiraz hakkımız var. Bu hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu bir siyasi talimattır. Bununla hukukla alakası yok.

Bununla barış yanlılarına geri adım attırılmak isteniyor. Halk kendi iradesine yapılan bu siyasi darbeyi kesinlikle kabul etmiyor. Halkı bu durumu hukuka, adalete karşı yapılan bir darbe olarak görüyor. Van halkı bu hukuksuzluğa seyirci mi kalsın?

'HERKESİN BİR ONURU VAR'

Zeydan, resmi olmayan seçimlere göre 125 bin oy farkıyla belediyeyi kazandı. Zeydan bu farkı hatırlatarak, "AKP adayı nasıl o koltuğa oturacak? Herkesin bir onuru ve haysiyeti var. Demokrasi yanlılarına, vicdanı olan AKP'lilere sesleniyorum.. Bu memleket hepimizin. Yazıktır, günahtır. Halkın onuruna bu şekilde çökmek hangi vicdana sığar? Türkiye'nin toplumsal barışa, demokrasiye ihtiyacı var. Van halkı iradesine sahip çıkıyor. Bu hukuksuzluğa karşı Van halkı sokaklarda demokratik hakkını kullanıyor. Hukuku haykırıyoruz. Halkımız iradesine sahip çıkıyor" diye konuştu.

 

 

 

 

 

(HABER MERKEZİ)