Van ve Rize'de silahlı kavga: 2 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

Van ve Rize'de silahların da kullanıldığı kavgalarda 2 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'da ot biçme tartışmasıyla başlayan kavgada 1 kişi öldürüldü, 9 kişi yaralandı. Rize'de de iki grup arasında çıkan kavga çatışmaya dönüştü, 1 kişi ölürken 2 kişi yaralandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Van'ın Çatak ilçesine bağlı Sırmalı Mahallesi'nde, ot biçme nedeniyle iki aile arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü.

Kavgada 1 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan 9 kişi de olay yerinde çağrılan ambulanslarla Çatak Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan 4'ü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Jandarma mahallede, polis ekipleri de hastane çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut, hastaneye gelerek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

Rize'de ise Yağlıtaş Mahallesi'nde Abdulkadir Kar, B.B. ve Ç.Y. ile K.A. ve Y.A. kardeşler arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iki grup da birbirine ateş açtı. Çatışmada Abdulkadir Kar ile K.A. ve Y.A. yaralandı. Kar olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

K.A. ve Y.A. 112 Acil Sağlık ekiplerince Rize Devlet Hastanesine kaldırıldı. K.A'nın hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Olayda kullanılan silahlara el konulurken B.B. ve Ç.Y. gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Van Çatak Rize