Vakıflar Genel Müdürlüğü davayı kazandı: ‘Ölülerimizden kira bedeli istiyorlar’

Rize'nin Fındıklı ilçesinde belediyenin yaptığı mezarlık ve yol çalışmalarına karşı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün açtığı davada belediyenin 550 bin lira kamulaştırma bedeli ödemesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Rize'deki Fındıklı Belediyesi'nin mezarlıklar ve yol çalışmaları aleyhine “ecri misil (kira bedeli) ve kamulaştırma bedeli” istemiyle açtığı davada karar çıktı. Mahkeme, belediyenin Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne 550 bin TL kamulaştırma bedeli ödemesine hükmetti.

Cumhuriyet'ten Cemil Ciğerim'in haberine göre karara tepki gösteren Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, “Bu, akıl almaz bir karardır” dedi.

Çervatoğlu, “Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olduğu iddiası ile açılan davada, 150 yıllık mezarlık alanı ve 100 yıllık köy yolunun, Fındıklı Belediyesi’nce 550 bin TL kamulaştırma bedelinin Vakıflar’a ödenmesi kararı çıkmıştır. Kanunda ‘Beş yıl geriye dönük’ diyor, aslında 150 yıllık almak istiyorlar ancak yasa izin vermiyor. Şu gördüğünüz mezarlıkta yatan dedelerimizin ve ninelerimizin kemikleri sızlıyor. Şehit mezarımız da vardı, şehit mezarımız dahil burada atalarımızın mezarına para biçtiler ve belediyeden kamulaştırma bedeli istiyorlar” diye konuştu.