Vahap Seçer: 5 yıllık süreçte bir pişmanlığım yok

5 yıllık görev süresinin çabuk geçtiğini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Bu süreçte yaptığım hiçbir söylemde, duruşta, davranışta bir pişmanlığım yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Kente Sözümüz Var’ sloganıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kent Katılımı Buluşmaları’nın 6'ncı toplantısında meslek odaları ve örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geldi.

Meslek odaları ile 5 yıllık sürede düzenli olarak toplantılar yaptıklarını belirten Başkan Seçer, yapılan toplantıların oldukça faydasını gördüklerini kaydederek, “5 yıllık belediye başkanlığı dönemimde sivil toplumdan bilgi almak, onlarla beraber yürümek, hatta kent sorunlarını beraber değerlendirmek, mücadele edilecekse beraber etmek, önemli konularda sivil toplumu işin içine katmak, ileride belediye başkanı olarak halkımıza vatandaşlarımızla bir sorun yaşarsak en azından yanımızda ‘Biz bu kararı beraber aldık’ diyecek arkadaşları da edinmiş oluyoruz” dedi.

'YAPTIĞIM HİÇBİR SÖYLEMDE, DURUŞTA, DAVRANIŞTA BİR PİŞMANLIĞIM YOK'

5 yıllık görev süresinin çabuk geçtiğini ve görev süresi boyunca pandemi, deprem, orman yangını, ekonomik kriz, siyasi operasyon gibi birçok sorunla karşılaştığının altını çizen Seçer, yaşanan olaylarla birlikte daha da direnç kazanıp, güçlendiklerini belirtti. Seçer, “Her olay, yönetici olarak bize bir deneyim kazandırdı. Kriz yönetmeyi, krizi aşmayı, soğukkanlı, itidalli olmayı ve her zaman olduğu gibi şartlar ve koşullar ne olursa olsun, dünya görüşümüze yaraşır bir şekilde dik durmayı bir kez daha bize hatırlattı. Bu süreçte de bu anlamda yaptığım hiçbir söylemde, duruşta, davranışta bir pişmanlığım yok. Yine aynı olacak. Benim ve kurumumun başına ne gelirse, şartlar ve koşullar ne olursa olsun aynı davranışı göstereceğimi bilmenizi isterim” diye konuştu.

'EN İYİ CEVABI 31 MART’TA SANDIKTA ALACAĞIZ'

5 yıllık görev süresini mevcut olanaklar içerisinde en iyi şekilde yaptıklarını dile getiren Seçer, “Bunun en iyi cevabını da 31 Mart’ta sandıkta alacağız. Çıkacak sonuca demokrasiyi sindirmiş bir yönetici olarak tabi ki saygı duyacağız ama güzel bir kampanya döneminin geçmesini diliyorum. Bizlerle mücadele edecek aday arkadaşların da, belediye, belediye hizmetleri, Mersin'in geleceği, Mersin halkının geleceği ile ilgili argümanları ortaya koymalarını ve yanlış yollara sapmamalarını diliyoruz. Sapsa bile Mersin halkı kandırılamaz. Mersin halkı hizmete oy verecektir” dedi.

'BURASI BİR TİCARETHANE DEĞİL'

Şehirlerdeki toplu taşımanın önemine de değinen Seçer, Mersin’de öğrencilerin 1 liraya seyahat edebildiklerinin altını çizdi. Toplu taşımaların 15 lira olduğunu sözlerine ekleyen Seçer, “Burası bir ticarethane değil, mutlaka kamu görevi yapıyor ama bizim de bu mali disiplini sağlayıp bir dengeyle götürmemiz lazım. Onun için bu konularda dikkat ediyoruz. Hem ekmekte hem su fiyatlarında hem de otobüs fiyatlarında ortaya koyduğumuz fiyatlar makul olan fiyatlar. Ama biz de bazı dengeleri sağlamak zorundayız” dedi.

Toplu taşıma konusuna da değinen Seçer, “Yolcu başına her 100 birimlik maliyetin 75 birimini biz veriyoruz. 25 birim gibi ortalama gelirimiz var. Büyükşehir için söylüyorum; 2024 yılı bütçemiz 20 milyar lira. 20 milyar içinden 600-700 milyon lirayı sadece toplu taşımada daha uygun fiyatlı, daha konforlu otobüslerde toplu taşıma hizmeti vermek için kullanıyorum” diye konuştu.

Metro’nun da hareket alanlarını artıracağına değinen Seçer, “Belli hatların otobüse ihtiyacı kalmayınca biz de periferideki bölgelerde diğer ihtiyaçları karşılamak için bütçe ayıracağız” dedi.

'ŞANZELİZE GİBİ CADDE YAPIYORUM'

Liman yolu ile ilgili de konuşan Seçer, “Şanzelize gibi cadde yapıyorum. Yaklaşık 1 ay içerisinde bitecek. Şu anda yağmur suyu sistemleri yapılıyor. Öyle üstün körü de olmayacak. Bir gram su olmayacak. Çünkü onun üst tarafı da ticari büroların, ticaret merkezlerinin olacağı bir alana dönüşüyor. Planları bitti. O caddeyi size birinci sınıf yapıyorum. Çok gerekli olan bir çalışmaydı, o bölge şimdi tertemiz olacak” ifadelerini kullandı.