Uzungöl'de kaçak yapılar yıkılacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Uzungöl çevresindeki kaçak yapıların yıkılacağını, özel mülkiyetli arazilerin ise kamulaştırılacağını açıkladı.

Uzungöl
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın desteğiyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından göl ve çevresi için plan hazırlandı.

İki etaptan oluşan planın ilk aşamasında doğal, çevreye uyumlu, dayanıklı malzemeler kullanılarak Uzungöl ve çevresindeki günübirlik rekreasyon alanları oluşturulacak. ikinci aşamada ise kentsel dönüşümle göl kıyısını çevreleyen hazine arazisi üzerindeki kaçak yapılar yıkılacak, özel mülkiyetli araziler ise kamulaştırılacak. 

Uzungöl çevresindeki yapılaşma uzun zamandır tartışılıyordu. 

PROJE TOKİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN İHALE EDİLİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Uzungöl ile ilgili büyük bir projemiz var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mız ve TOKİ Başkanlığı'mız ile birlikte Uzungöl'ü bir bütün olarak ele alıyoruz. Oranın altyapısını zaten geldiğimiz günden itibaren yoğun bir gayretle tamamlamıştık. Şimdi üstyapısına başlıyoruz. Büyük bir proje, önümüzdeki günlerde TOKİ Başkanlığı tarafından ihale ediliyor. Uzungöl girişinden çıkışına kadar bir bütün olarak ele alındı. Yolların, kaldırımların ışıklandırmalarının, aydınlatmaların bütünüyle ele alındığı yeni bir büyük proje bu. Burada hedefimiz, gölle gölün etrafını çeviren yol arasında herhangi bir yapının kalmaması. Elbette diğer yapılaşmalarla ilgili herhangi bir yıkım söz konusu olmayacak. Ancak gölün kenarında bulunan bazı kaçak yapılarla ilgili böyle bir işlem gerçekleştirilecek. Onunla ilgili olarak önümüzdeki günlerde proje hayata geçirildiğinde aynı zamanda Uzungöl'ün içerisindeki yollara olan bazı işgalleri de ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)