Üzümleri yağış vurdu: İlaç borçlarımızın hiçbiri ödenmedi daha

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Turgutlu'da üzümleri zarar gören üreticileri ziyaret etti. Üreticiler, "Toprak Mahsulleri Ofisi herkesten üzüm almayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa'da sağanak yağış ve dolu nedeniyle üzüm bağları ve üzüm sergileri zarar gördü. CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Çampınar köyünde, ürünleri zarar gören üreticileri ziyaret etti. Bir üzüm üreticisi, “Borcumuz harcımız var. Dünya kadar kredi borçlarımız var. Gübre borçlarımız, ilaç borçlarımızın hiçbiri ödenmedi daha. Adamlar bizden para bekliyor şu an. Seli, üzümü bilmez o adam” dedi.

ANKA'nın haberine Üretici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 lira olarak açıkladığı kuru üzüm alıp fiyatı için de, “Bizi tatmin etmedi” dedi.

Başevirgen ise, “27 TL taban fiyatı açıklamak yetmiyor, zaten Toprak Mahsulleri Ofisi, TARİŞ, 27 TL’den almıyor” diye konuştu. Üzüm üretici ise “Toprak Mahsulleri Ofisi herkesten üzüm almayacak, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) olmayandan almayacak. Hazine arazilerinde olanların da ÇKS’si yok” ifadelerini kullandı.

Başevirgen’in “Tüccar kaç liradan alıyor?” sorusuna ise üretici, “Tüccar, ‘Ben 27 liraya almam’ dermiş” yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler manisa turgutlu