Üsküdar Belediyesi üniversite öğrencilerinin İstanbulKart ücretlerini karşılayacak

Üsküdar Belediyesi, ilçede oturan üniversite öğrencilerinin 2022-2023 akademik yılı boyunca İstanbulKart ücretini karşılayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçede ikamet eden örgün öğretim programına tabi tüm üniversite öğrencilerinin İstanbulKart ücretinin 2022-2023 akademik yılı boyunca karşılanacağını açıkladı.

Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, geçen yıl kış ayları boyunca Üsküdar'da öğrenci evinde kalan öğrencilerin doğal gaz faturalarını ödediklerini hatırlattı.

Kütüphanelerde, spor mekanlarında, sokaklarda gençlerle bir araya gelmeye devam ettiklerini ve bu sürede gençlere neler yapılabileceğini sorduklarını anlatan Türkmen, şunları kaydetti:

"Gençlerin talebi doğrultusunda güzel bir sürprizle karşınızdayız. Bu yıl 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi boyunca, Üsküdar'da oturan, bu yurtta olabilir annesiyle babasıyla kalıyor olabilir ya da öğrenci evinde kalabilir hiç fark etmez, Üsküdar'da oturan ve İstanbul'daki herhangi bir üniversitede okuyan, lisans ve önlisans öğrencisi, örgün öğretim programında tabii ki kalan tüm öğrencilerimizin bu dönem boyunca İstanbulKart aylık indirimli abonman kartı var, bu kartların aylık ücretlerini Üsküdar Belediyesi olarak ödüyoruz."

Ön şartlarının olmadığının da altını çizen Başkan Türkmen, gençlerin belediyeye herhangi bir başvuru yapmalarına da gerek olmadığını açıkladı. Türkmen, gençlerden sosyal medya hesabından paylaştığı linkteki belgeleri doldurulmalarını istedi

DOĞAL GAZ DESTEĞİ 600 LİRAYA ÇIKARILDI

Öte yandan ilçedeki öğrencilere yönelik başlatılan doğal gaz desteği de artırıldı. 400 lira olan doğal gaz desteği 600 liraya çıkarılırken kampanyaya, İstanbul'da bir üniversitede örgün eğitime devam eden ön lisans, lisans veya yüksek lisans öğrencisi olan, ilçe sınırları içinde en az 3 öğrencinin ikamet ettiği bir evde kalan, normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam eden ve İGDAŞ abonesi olan öğrenciler katılabiliyor. (HABER MERKEZİ)