Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencileri Musevi öğrencilere karşı Nazi selamı verdi

Liseler arası turnuvada Üsküdar Amerikan Lisesi futbol takımı oyuncuları, Ulus Özel Musevi Lisesi oyuncularına karşı gol sevinçlerini topluca Nazi selamı vererek kutladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da Amedspor'a yönelik saldırıların ardından bu defa liseler arası futbol turnuvasında yaşanan ırkçılık gündeme geldi.

İzzet Stamati isimli Twitter kullanıcısı, "Bugün oynanan liseler arası futbol müsabakasında Üsküdar Amerikan Lisesi oyuncuları Ulus Musevi Lisesi oyuncularına gol sevinçlerini Nazi selamı vererek kutlamışlar. Hem de bir tanesi değil topluca yapmışlar" mesajını paylaştı.

Avlaremoz'un haberine göre Ulus Özel Musevi Lisesi (UÖML) öğrencileri konuyla ilgili yorum yapmak istemezken, veliler olayı doğruladı. UÖML müdürü Funda Kara’nın öğrencilere çok üzgün olduklarını, Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) ve müsabakayı düzenleyen kurum ile iletişimde olduklarını ifade etti. Kara, olay sırasında tepkilerini doğru şekilde getirdikleri için öğrencilerle gurur duyduğunu söyledi.

Türkiye Yahudi Toplumu da olayı doğrulayarak, gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Öte yandan Üsküdar Amerikan Lisesi bugün resim Twitter hesabından yaptığı açıklamada, selamı bir kişinin verdiğini belirterek, konuyla ilgili olarak Musevi Lisesi yetkilileri ile görüştüklerini ve gerekli soruşturmayı başlattıklarını aktardı. (HABER MERKEZİ)