Urfi Çetinkaya tutuklandı: Fizyoterapistinin takibiyle yakalandı

Kırmızı bültenle aranan ve düzenlenen operasyonla yakalanan Urfi Çetinkaya tutuklandı. Çetinkaya'nın fizyoterapistinin takibiyle yakalandığı, evde diş muayenehanesi yaptırdığı belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti' suçundan kırmızı bültenle aranan ve hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan suç örgütü lideri Urfi Çetinkaya Sarıyer’de düzenlenen operasyonla yakalandı. Çetinkaya’yla birlikte 5 suç örgütü üyesi de gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre, işlemleri için emniyete götürülen şüphelilerden Urfi Çetinkaya adliyeye sevk edildi. Çetinkaya, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çağlayan Adliyesi’ne götürüldü.

Çetinkaya, ilk olarak çevik kuvvet polislerinin geniş güvenlik önlemleri altında eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan Çetinkaya, savunmasını verdikten sonra Artvin Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı 'uyuşturucu ticareti' davası kapsamında talimat yoluyla ifadesi alınmak üzere İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI NEDENİYLE TUTUKLANDI

Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesi alınan Çetinkaya'nın yargılandığı bu suçtan tutuklanmasına ve dosyanın da Artvin'deki mahkemeye gönderilmesine karar verildi.

Çetinkaya, son olarak da 24 yıllık kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle İnfaz Savcılığı'na çıkarıldı. Savcılıkta işlemleri tamamlanan Ürfi Çetinkaya tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi.

FİZYOTERAPİSTİNİN TAKİBİYLE YAKALANDI

Urfi Çetinkaya operasyonun detayları belli oldu. Sarıyer'de saklandığı villada yakalanan Çetinkaya'nın izine fizyoterapistin takip edilmesi sonrası ulaşıldığı öğrenildi. Çetinkaya'nın yine dışarı çıkmamak için evinin içine diş muayenehanesi yaptırdığı belirlendi. Fizyoterapistin de yapılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında olduğu kaydedildi.

Polis, Çetinkaya'nın Sarıyer Uskumruköy'de kaldığı yönünde ihbar aldı. Ekipler yaptıkları çalışmalarda bölgedeki en korunaklı villanın Zekeriyaköy Manolya Sokak’ta olduğunu tespit etti. Bunun üzerine villayı izlemeye alan ekipler bir kişinin sürekli eve girip çıktığını gördü. Ekipler eve girip çıkan kişinin kim olduğunu tespit etmek için villaya giden yol güzergahı üzerinde uygulama noktası kurdu. Uygulamada şüpheli kişinin aracı durduruldu ve kimliğine bakıldı. İsim bilgileri alınan A.Ö.'nün fizyoterapist olduğu belirlendi.

DİŞ MUAYENEHANESİ YAPTIRMIŞ

Belden aşağısı engelli olan Urfi Çetinkaya'nın sağlık durumunu göz önünde bulunduran ekipler, Çetinkaya'nın fizik tedavi alabileceğini düşünerek söz konusu villayı bir süre daha izledi. Uzun süren fiziki takiplerin ardından dün villaya operasyon düzenlendi. Çetinkaya burada gözaltına alındı. Çetinkaya'nın saklandığı evde dışarı çıkmamak için kendisine özel bir diş muayenehanesi yaptırdığı da belirlendi.

DUVARLARA GİZLENMİŞ TELEFON BULUNDU

Öte yandan Narkotik Daire Başkanlığı ilk defa bu operasyonda Köpek Eğitim Akademisi'nde yetiştirilen teknoloji arama köpekleri Rio ve Atena kullanıldı. Bu köpekler sayesinde evdeki tuvaletlerdeki duvarların arkasında gizlenen telefonlar bulundu. Yakalanmamak için dijital materyal kullanmayan, çevresindeki insanlara da kullandırmayan Çetinkaya'nın sakladığı bu telefonları ihtiyaç durumunda kullandığı daha sonra yine sakladığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)