Urfa'nın seçim kampanyası Adalet Bakanlığı'nda başladı

Seçimlerde Urfa'dan aday olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Partili diğer adaylarla birlikte Adalet Bakanlığı'nda poz verip seçim mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 14 Mayıs'taki seçimlerde Urfa'dan aday gösterilen Adalet Bakanı Bozdağ, AK Parti'nin diğer 13 Urfa milletvekili adayı ile birlikte Adalet Bakanlığı'nda bir araya geldi. Bozdağ birlikte çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesabından şu notla paylaştı: 

"14 Mayıs seçimlerinde Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı arkadaşlarımız ile bir araya geldik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Ak Parti adayları olarak Şanlıurfa'mız için aşkla çalışacağız."

MAHMUT TANAL: GEÇMİşTE ADALET BAKANI İSTİFA EDERDİ

CHP'nin Urfa milletvekili adayı Mahmut Tanal ise "Adalet Bakanlığı, AKP'nin değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlığıdır" diyerek paylaşıma şöyle tepki gösterdi: 

"AKP Şanlıurfa milletvekili adayları, seçim kampanyasını Adalet Bakanlığı binasında başlattı! İşte gariban Şanlıurfalıları 21 yıldır iyice yoksullaştıran parti devleti anlayışı, tek adam rejimi, saray yönetimi, çürümüşlük ve yozlaşma dediğimiz buydu!

Adalet Bakanlığı, AKP'nin değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlığıdır.

Geçmişte anayasadan kaynaklı tarafsızlığın sağlanması amacıyla seçimlerden 3 ay önce Adalet Bakanı, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlarıyla birlikte görevinden istifa ederdi. Şimdi ise iktidarın milletvekili adayları, seçim propagandası için Adalet Bakanlığı'na koşuyor!

Adalet Bakanlığı'ndaki seçim toplantısı, hakim ve savcılara da gözdağıdır. Şu anki sistemde bakanın atama usulü ile valinin atama usulü aynı. Bakan da vali de kaymakam da kamu görevlisidir.

Kamu görevlisi sıfatını taşıyanları uyarıyoruz! Lütfen bürokratik işlerinizi yapın, vatandaşa hizmet edin. Siyaseti siyasetçiler yapsın. Siyaseti dizayn etmeye yeltenmeyin, siyasete karışmayın. Vatandaşların oylarını adil bir şekilde kullanması için zemin hazırlayın.

Bulunduğu makamı siyasi baskı haline getirenler, nüfuzunu kötüye kullananlar, suç işlemiş olur. Tarafsız ve bağımsız yargı önünde hesap verirsiniz! Bizden söylemesi…

Şanlıurfa'daki bürokratları özellikle uyarıyoruz! Seçime müdahale anlamına gelen her türlü söz ve eylemden kaçının. Adalet Bakanı, AKP'nin adayı diye sakın ola ki farklı düşüncelere kapılmayın. Şanlıurfa'da oyları koruyacağız. Gözümüz üzerinizde…" (HABER MERKEZİ)