Urfa’da Zeren Ertaş için eylem: 'Verdiğiniz yorgan kefen oldu'

Aydın’da bozuk asansörün düşmesi sonucu üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesine tepkiler sürüyor. Urfa’da da KYK yurdundaki öğrenciler Ertaş için eylem düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

DUVAR - Aydın’da Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda 25 Ekim'de arızalanan asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi öğrencisi Zeren Ertaş (22) hayatını kaybetti.

Zeren Ertaş için bugün Urfa'da da protesto eylemi düzenlendi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda kalan bir grup öğrenci bugün akşam saatlerinde üniversitede kampüsünde eylem yaptı. Sloganlar atarak KYK yurtlarının bulunduğu alana doğru yürüyüş yapan yaklaşık 150-200 kişilik grup 
alkış ve ıslıklarla "Verdiğiniz yorgan kefen oldu”, “Yurttayım anne merak etme”, “Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları attı.

Yürüyüş polisin engellemesine rağmen sürdü. Öğrenciler yürüyüşlerini yurt önünde yaptıkları açıklama ile sonlandırdı.

Açıklamada "Başta Zeren Ertaş olmak üzere KYK yurtlarında ve yurt çıkmadığı için ev ve özel yurtlarında çok kötü koşullarda kalan ve baskılardan dolayı intihara ve ölümlere sürüklenen tüm arkadaşlarımız için buradayız. Biz çok öfkeliyiz, arkadaşımızı bugün son yolculuğuna uğurluyoruz. Bugünden sonra onun yaşayamadığı ömrü bizim ömrümüz. Artık onun sorumluluklarının bilinciyle hareket edeceğiz ve onun hesabını sorana dek de durmayacağız” denildi.

'FİŞLEME VE İŞLEM YAPILMASIN'

Açıklamada öğrenciler yaptıkları eylem nedeni ile fişlenebilecekleri kaygısını dile getirerek taleplerini ilettiler:

- Yürüyüşe katılan herhangi bir öğrenci hakkında fişleme ve işlem yapılmasın,
- Yurtların kapasitesi arttırılsın,
- Yemekhane sorunu çözülsün, sinekler için ilaçlama yapılsın,
- Başıboş köpekler için önlem alınsın.

'YURTTA ENGELLEMELER OLDU'

Öte yandan öğrencilerin eylemi sırasında yurttaki diğer öğrencilerin eyleme katılmamaları için engellendiği belirtildi.

Eyleme katılan başlatan öğrencilerden biri şunları söyledi: “Sesimizi duymaya çalıştık, ilk başta 6-7 kişiydik. Polis geldi ama biz yine de korkmadık devam ettik. Yurtta engellemeler oldu, arkadaşlarımız yurttan çıkmak istediler yanımıza gelmek istediler ama onlara izin vermediler.”