Zeren Ertaş’ın babası Akın Ertaş: Devlet adaletli yüzünü de göstersin

Aydın’da KYK yurt asansöründe sıkışarak ölen Zeren Ertaş’ın babası Akın Ertaş, kızının cenazesinde, “Devlet adaletli yüzünü de göstersin” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın’ın Efeler ilçesindeki Güzelhisar KYK Kız Yurdu’nda yaşanan asansör faciasında ölen Zeren Ertaş’ın cenazesi bugün saat 12.30’da Pendik Kurtköy’de bulunan evlerinin önüne getirildi.

Cenazeyi Zeren’in annesi Serpil Ertaş, babası Akın Ertaş, akrabaları ve arkadaşları karşıladı. Zeren’in cenazesi burada yapılan duaların ardından cenaze namazının kılınması için Kurtköy Merkez Camii'sine götürüldü.

Cami avlusunda açıklama yapan Zeren’in babası Akın Ertaş, şunları söyledi: “Devlet bize merhametli yüzünü gösterdi. Bundan sonra adaletli yüzünü de göstersin. Sorumlular, sorumluluklarını alsınlar. Hiçbir çocuğun canı yanmasın, hiçbir anne ve babanın ocağına ateş düşmesin. Yurtlarda çocuklarımız eylem yapıyormuş. Bir abileri olarak onlara şunu söylemek istiyorum. Ne olur taşkınlık yapmasınlar. Vatanına milletine bağlı olarak, düzgün bir şekilde kötü insanların emellerine alet olmasınlar. İnşallah devletin mekanizmaları devreye gider. Orada bir sürü ana kuzusu, baba yavrusu var.”

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, Zeren Ertaş'ın cenazesine katıldı. 

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Cenaze namazı kılınan Zeren Ertaş, defnedilmesi için Kurtköy Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze namazının ardından konuşan CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, “Acımız çok büyük. Bütün Türkiye’nin yüreği yandı. Zeren kardeşimizi bir asansör kazasında ve bütün Türkiye’nin vicdanını sızlatan ihmaller zinciri sonucunda kaybettik. Babasının adaletle ilgili talebi var. Bu talep hepimizin talebidir. Tek bir kız evladı olan birisi olarak hepiniz çok etkilendik. Zeren’in acısının tekrar etmemesi için başka ocaklara ateş düşmemesi annelerin babaların bağrının yanmaması için üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. İdari ve adli süreci de takip edeceğiz. Sorumlular mutlaka yargılanmalı. Bu duruma ne sebebiyet verdiyse bir daha tekrarlanmaması için takipçisi olacağız” dedi.