Urfa’da kampüse direkt hat isteyen öğrenciler: Derse geç kalıyoruz

Urfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçlarının sefer azlığı nedeni ile öğrenciler uzun süre araç beklemek zorunda kalıyor. Karaköprü, Eyyübiye ve TOKİ'den direkt hat talep ediliyor.

Öğrenciler, sefer azlığı nedeniyle durakta yığılma olduğunu söyledi.
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa’da 2 bin 949 okulda, 2022-2023 öğretim yılı 12 Eylül itibariyle başladı. 695 bin 989 öğrenci ve 26 bin 667 öğretmenin bulunduğu kentte, akaryakıt fiyatları nedeniyle servis ücretleri geçen yıla göre ikiye katlandı.

Sekiz lise ve dört pansiyonun bulunduğu Haliliye ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’ndeki Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü'nde eğitime başlayan binlerce öğrenci ve öğretmen, ulaşım mağduru. Urfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerin, kampüse seferlerinin az olması nedeniyle zorlandıklarını belirten öğrenciler, uzun süre araç beklemenin yanı sıra derslere geç kaldıklarını söyledi.

Öğrenciler, otobüs gelse de uzun süre hareket etmek için beklediğini anlattı. 

‘GÜNDE 4 ARAÇ DEĞİŞTİRİYORUM’

Otobüsler için durakta bekleyen onlarca öğrenciden biri olan ve Zeytindalı Kampüsü’nde öğrenim gören Ali B., yaşadıkları sorunu şöyle ifade etti: “Gelip otobüs duraklarında uzun süre bekliyoruz. Otobüs geldikten sonra da beklemeye başlıyor. Bu sefer de biz otobüsü bekliyoruz. O yüzden çok zaman kaybı oluyor.”

Mehmet E.  adlı öğrenci ise, “Ben lise 3’üncü sınıf öğrencisiyim. Karaköprü'de ikamet ediyorum. Karaköprü'den toplanma merkezine bir araç değiştiriyorum, toplanma merkezinden ise Zeytindalı Eğitim Kampüsü’ne gelmek için başka bir otobüse biniyorum. Yani sadece okula ve eve gidip gelebilmek için günlük dört otobüs değiştiriyorum. Bu da aileme maddi bir külfet oluşturuyor. Halbuki Karaköprü'den tek otobüs kalksa hem zaman açısından hem de maddiyat açısından iyi olur” diye konuştu.

 İbrahim Coşkun

‘UZUN ZAMANDIR MAĞDURİYET SÖZ KONUSU’

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, öğrencilerin yaşadığı sorunu doğrulayarak, “Uzun süredir bu mağduriyet söz konusu. Okul açıldığından bu yana biz de bunu dile getiriyoruz ama bir türlü sorun giderilemedi. Mutlaka çözüm bulunmalı” dedi.

‘YOĞUNLUK OLABİLİR AMA MAĞDURİYET OLMAZ’

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkileri ise belli saatlerde yoğunluk olduğunu belirtse de mağduriyet yaşanmadığını savundu. Yetkililer, kampüse normalde dört sefer düzenlenirken eğitim-öğretim yılının başlaması ile seferlerin 14’e çıktığını belirterek, “Sabah öğrenciler okula giderken ve akşam okul dağılırken bir yoğunluk oluşuyor. Bugün sabah saatlerinde 14 araç ile o bölgeye takviye yaptık. Bunun yedi tanesi körüklü büyük otobüs. Bu konuda mağduriyet olmadığını düşünüyoruz. Yoğunluk olabilir ama mağduriyet kesinlikle olmaz” açıklamasında bulundu.