Urfa'da Balıklıgöl'ün kopyası yapıldı: 'Gereksiz proje'

Urfa'nın meşhur Balıklıgöl'ünün bir benzeri, Akçakale Belediyesi tarafından yapıldı. CHP Akçakale İlçe Başkanı Güçlü, ilçenin pek çok sorunu varken projenin gereksiz olduğunu söyledi.

Akçakale'de yapılan Balıkgöl'ün inşası tamamlandı.
Google Haberlere Abone ol

URFA - Akçakale Belediyesi, her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Balıklıgöl’e benzer bir yapıyı, Akçakale’ye inşa etti.
Seçimler öncesi 'Balıklıgöl’ü Akçakale’ye getirme' vaadi veren Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, projenin inşasının tamamlandığını, birkaç çalışma kaldığını duyurdu.

Urfa'nın meşhur Balıklıgöl'ü Eyyübiye ilçesinde yer alıyor. 

BALIKLIGÖL PROJESİ, MİLLET BAHÇESİ İÇİNDE YER ALIYOR

Urfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Balıklıgöl, her yıl binlerce turisti kendisine çekiyor. şehrin sembollerinden biri haline gelen Balıkgöl'ün bir benzere Akçakale ilçesine yapıldı. Yaklaşık bir yıl önce Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, ilçedeki Millet Bahçesi'nde Balıkgöl inşa edileceği sözünü verdi. Söz konusu inşaatın neredeyse tamamlandığını duyuran Yalçınkaya, geçtiğimiz hafta AK Parti'den yeniden aday gösterilmeyince istifa edip Yeniden Refah Partisi'ne katıldı.

Söz konusu proje aslında 110 dönüm alan üzerinde bir Millet Bahçesi projesi. Bahçede, Hz. İbrahim'in ve Hz. Sara'nın düğününün yapıldığı Ayn-El Arus ve sözü verilen Balıklıgöl Projesi yer alıyor. Belediye Başkanı Yalçınkaya ise proje bittiğinde bölgenin turizm potansiyelinin artıracağını savunurken CHP Akçakale İlçe Başkanı İsa Güçlü ise projenin gereksiz olduğunu ifade ediyor.

'BÖYLE FANTASTİK ŞEYLERE GEREK YOK'

Güçlü, ilçede pek çok sorun olduğunu hatırlatarak, "Örneğin, engellilerimiz var, madde bağımlılarımız var, karnını doyuramayan öğrencilerimiz var... Bunlar varken söz konusu proje oldukça gereksiz. Burada akşam saat 17.00 itibariyle Urfa ile Akçakale arasındaki irtibat kesiliyor. Toplu taşıma aracı yok” diyor. “Bizim istediğimiz insanların hayatlarına dokunan projeler" ifadelerini kullanan Güçlü ilçede dışarıdan gelenler için konaklama sorunu olduğunu da sözlerine ekliyor.

Konuyla ilgili Güçlü şöyle devam ediyor: “İnsanların birçok problemi varken Balıklıgöl yapıyorsun. Balıklıgöl kimin işine yarayacak, neye yarayacak? Böyle fantastik şeylere gerek yok. İnsanların ivediyle çözülmesi gereken sorunları ve problemleri var. Sen ilçenin bu sorunlarına bir dokun, insanların yaşamlarını kolaylaştır. 60 bin nüfuslu bir yerde otogarımız yok. Lafa gelince herkes vizyoner biri olduğunu söylüyor. Bunları yapacağına önce bu sorunları çöz, bu insanlara istihdam yarat. İşte o zaman vizyon sahibi olursun.”