Urfa'da 16 kurumdan ortak açıklama: Tutuklanan gazeteciler derhal serbest bırakılsın

Urfa'da 16 parti, meslek örgütü ve STK, Diyarbakır'da tutuklanan 16 gazetecinin serbest bırakılması için ortak açıklama yaptı.

Diyarbakır'da 8 gün gözaltında kaldıktan sonra adliyeye sevk edilen gazeteciler tutuklanmıştı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa’da bulunan sivil toplum kuruluşu (STK), meslek örgütü ve siyasi partilerin de içinde olduğu 16 kurum, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 16 Haziran günü gazetecilerin tutuklanmasına yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Basın özgürlüğünün demokratik toplumun vazgeçilmez unsurlarından biri olduğu belirtilen açıklamada, "Basına yönelik yapılan herhangi bir müdahale doğrudan topluma karşı yapılmış bir müdahaledir. Bilinmelidir ki hukuk devletinin mimarı özgür basındır. Basın özgürlüğünün olduğu yerde hukuk devleti; hukuk devletinin olduğu yerde basın özgürlüğü vardır" ifadelerini kullanıldı. 

Gazetecilerin serbest bırakılması istenen açıklamada, "İmzacı olan kurum ve kuruluşlar olarak her zaman halkın haber alma hakkı ve basın özgürlüğünün yanında olduğumuzu belirtiyor ve tutuklanan gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" denildi.

Şanlıurfa Barosu, Şanlıurfa Tabip Odası, Şanlıurfa KHK Dayanışması, 78’liler Dayanışma ve Araştırma Derneği Şanlıurfa Şubesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şanlıurfa Şubesi, Mezopotamya Yazarlar Derneği Şanlıurfa Temsilciliği, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Şanlıurfa Şubesi, TMMOB Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu, KESK Şanlıurfa Şubeler Platformu, Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi, Hak İnisiyatifi Şanlıurfa Temsilciliği, Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği ile Emek Partisi (EMEP), Gelecek Partisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) il örgütleri imza attı. (HABER MERKEZİ)