Urfa Valiliği: Muharrem Aksem cismin infilak etmesiyle ölmüş olabilir

Muharrem Aksem’in 24 Mart’ta polis atış talim alanı yakınlarında ölü bulunmasına dair açıklama yapan Valilik, “Bir cismin infilak etmesi sonucunda hayatını kaybettiği değerlendirilmektedir” dedi.

Muharrem Aksem
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa'nın Eyyübiye ilçesi Çalışkanlar Köyü’nde yaşayan Muharrem Aksem, 24 Mart’ta polis atış talim alanı yakınlarında ölü bulundu. Konuyla ilgili bugün yazılı açıklama yapan Urfa Valiliği, Aksem’in bir cismin infilak etmesi sonucu ölmüş olabileceğini söyledi.

‘VÜCUDUNUN DEĞİŞİK YERLERİNDE METAL PARÇALARI VAR’

Valilik açıklamasında bölgenin 2005 yılından itibaren Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünce resmî atış ve eğitim yeri olarak kullanıldığı kaydedilerek, “Şüpheli ölüm olayı söz konusu alanın yaklaşık 300 metre dışında yaşandığı ve olay günü İl Emniyet Müdürlüğü personelinin sabah vakitlerinde alana gelip, eğitimi tamamladıktan sonra saat 15:08’de atış alandan ayrıldıkları PTS kayıtları, güvenlik kameraları ve alınan beyanlardan anlaşılmıştır” denildi.

Otopsi sonuçlarına da yer verilen valilik açıklamasında, “Yapılan otopsi incelemesinde; maktulün vücudunda mermi giriş çıkışının bulunmadığı, vücudun değişik yerlerinde metal parçaları olduğu anlaşılmıştır. Bu verilerden hareketle, maktulün saat 17:30’dan sonraki bir saatte arazide bulmuş olabileceği bir cismin infilak etmesi sonucunda hayatını kaybettiği değerlendirilmektedir. Olayla ilgili başlatılan kapsamlı adli ve idari soruşturma devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.