Urfa AK Parti’de kriz: Aday gösterilirse istifa ederiz

Akçakale'de, meclis üyeleri ve ilçe yöneticilerinin arasında olduğu 200 kişilik grup, AK Parti'nin mevcut başkan Yalçınkaya yerine Abdulhakim Ayhan’ı aday yapması halinde istifa edeceklerini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - AK Parti Urfa Akçakale ilçe teşkilatında aday krizi yaşanıyor. 

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin Urfa’nın ilçe belediyelerindeki adayları henüz açıklanmadı. Ancak kulislere bir liste düştü. Buna göre AK Parti Akçakale'de Abdulhakim Ayhan’ı aday gösterecek.

Henüz AK Parti’nin ilçe adayları açıklanmasa da bu kulis bilgisi Urfa’daki Ak Partilileri harekete geçirdi.

Akçakale Belediye Meclisi üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir grup dün AK Parti Urfa İl Başkanlığı'na giderek yetkililer ile görüştü. 33 kişiden oluşan il ve ilçe encümenleri istifalarını il başkanlığına sundular.

Grubun talebi ise Abdulhakim Ayhan’ın aday gösterilmemesi ve mevcut Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın AK Parti’nin Akçakale Belediye Başkan adayı gösterilmesi oldu.
Metinde imzası olanların yanı sıra yaklaşık 200 kişilik grup da öğle saatlerinde AK Parti il başkanlığı önüne giderek basın açıklaması yaptı.

‘ÖNCEKİ DÖNEM AK PARTİ’NİN KARŞISINDA ÇALIŞTI’

Grup adına konuşan AK Parti Akçakale İlçe Başkan Yardımcısı İsa Yağma söz konusu listede adı geçen eski belediye başkanı Abdülhakim Ayhan’ın 2019’da AK Parti’den istifa edip diğer partilerin ittifak adayı olduğunu hatırlat: “Sayın vekil Hikmet Başak’ın bütün bunları bilmesine rağmen, Abdülhakim Ayhan aday gösterilmediği takdirde istifa ile AK Parti’yi tehdit etmesi çok çok manidardır. Cumhurbaşkanımız ne takdir ederse, emrindeyiz."

Yağma, Abdülhakim Ayhan'a dair ise şunları söyledi: “İlçemize geçmiş dönemlerde hiç bir hizmet sağlamayıp toplumsal gerginliğe neden olan ve ilçede yaptığı usulsüzlükler ve yolsuzluklardan kaynaklı kendisinin adaylığını hiç bir şekilde kabul etmiyoruz.

Abdülhakim Ayhan, ilçemize belediye başkanlığı yaptığı dönemde hiçbir hizmet sağlamamış, ilçeyi bir çöplüğe çevirmiş, geçmiş dönemlerde partimizin karşısında çalışmış ve toplumsal gerginliğe neden olan olaylara imza atmıştır. İlçemiz Akçakale'nin hak ettiği hizmetler görmesi ve toplumsal huzurun sağlamaması için Abdülhakim Ayhan'ın aday gösterilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.”

‘ADAY GÖSTERİLİRSE İSTİFA EDERİZ’

İl ve İlçe başkanlıklarını ilçenin menfaatleri doğrultusunda karar almaya çağıran Yağma “Bizler il ve ilçe belediye meclis üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri olarak geçmiş dönemlerde genel seçim ve yerel seçimlerde Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti'nin yanında olduğumuzu, sandıklarımızdaki sonuçla ile gösterdik. Bu nedenle, Abdülhakim Ayhan’ın aday gösterilmesi durumunda istifa ediyoruz” diye konuştu.

AK Parti Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık ise "Meclis üyeleri teşkilat ile vatandaşlar AK Parti Akçakale ilçe başkanımıza gelerek sıkıntılarını sorunlarını ve şikayetlerini ilettiler. Biz de bu konudaki şikayetlerini gerekli mercilere gerekli yetkililere ilettik” dedi.