Ürdün'de İHA'lı saldırı: 3 Amerikan askeri öldü, en az 25'i yaralı

CENTCOM duyurdu: Ürdün'de ABD ordusunun bir üssüne düzenlenen İHA saldırısında 3 asker öldü, en az 25 asker de yaralandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD ordusu, Ürdün'ün kuzeyindeki bir askeri üsse insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlenen saldırıda 3 ABD askerinin öldüğünü duyurdu. 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) yaptığı açıklamada, Suriye sınırına yakın bölgedeki üsse düzenlenen saldırıda en az 25 kişinin da yaralandığını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden da saldırıyı teyit etti.

Biden "Dün gece Ürdün'ün kuzeydoğusunda Suriye sınırı yakınlarında konuşlu güçlerimize yönelik insansız hava aracı saldırısı sırasında üç Amerikan askeri öldürüldü, birçoğu yaralandı. Saldırının Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz. Hesap soracağız" ifadelerini kullandı. 

AA'nın aktardığına göre çeşitli etkinliklere katılmak için gittiği Güney Carolina'da gazetecilere açıklama yapan Biden "Dün gece Orta Doğu'da zor bir gün geçirdik." ifadesini kullandı.

Ürdün hükümeti ABD kuvvetlerine yönelik saldırının ülke topraklarında değil Suriye sınırındaki Tenef Üssü'nde gerçekleştiğini duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)