Üniversitede 'hibrit' sisteme para karıştı: Ödemeyi yap sınavı geç

Ücret karşılığı bazı kişilerin çevrim içi yapılan üniversite sınavlarına öğrencilerin yerine girdiği ortaya çıktı. Sınav ücretleri, 500-1000 TL arası değişiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 6 Şubat’taki Maraş merkezli depremlerin ardından üniversitelerde ‘hibrit model’e geçildi. Karar ile birlikte çok sayıda üniversite vize ve final sınavlarını çevrimiçi yapma kararı aldı. Sınavların çevrimiçi yapılmasıyla birlikte bazı öğrencilerin kendi yerine parayla başka kişileri sınava soktukları ortaya çıktı.

Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin, para karşılığında üniversitelerin final sınavlarına giren ve işsiz olduğu için bu işi yapmak zorunda kaldığını belirten bir kişiyle konuştu. Şahıs, kendisini inşaat mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisi olarak tanıtan Mustafa Bildircin ile WhatsApp üzerinden pazarlık yaptı. Sınavın klasik mi test mi olduğunu sorduktan sonra, aldığı ücretin sınavın zorluk derecesine göre değiştiğini söyledi. Ödemenin yarısını sınavdan önce, kalanını ise sınavın ortasında aldığını söyleyen şahıs, “Sınavdan 75 ve üzeri not alacağıma inanıyorum. Bu konuda garanti veremem ancak aldığım ortalama not 80 ve üstü” diye konuştu.

Üniversitelerin hangi saatte sınav yaptığını bildiğini ifade eden şahıs, bu konuda yanıltılırsa anlaşmayı bozacağını söyledi.

Online sınavlar için paylaşılan tarifede ise şu bilgiler sıralandı:

Fizik sınavı: 500 TL (Sınav 1 saatten uzun sürerse 600 TL)

Yüksek puanın önemli olduğu sınavlar: 900-1000 TL

Klasik sınavlar: 550 TL

Diğer dersler: Mevcut tarife üzerine +300 TL. (KAYNAK)