Umut Gündüz'un annesine 'fotoğraf' davasında beraat

Alkollü araç kullanırken çarptığı bisiklet sürücüsü Umut Gündüz'ün ölümüne neden olan Çağdaş Şenyüz için "katil" ifadesiyle paylaşım yapan anne Asuman Gündüz ilk duruşmada beraat etti

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ankara’da 15 Temmuz 2020 tarihinde alkollü olduğu tespit edilen Çağdaş Şenyüz’ün arabayla çarparak ölümüne sebep olduğu 19 yaşındaki profesyonel bisiklet sürücüsü Umut Gündüz’ün annesi Asuman Gündüz'e açılan davada karar çıktı.

Davada 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan sürücünün fotoğrafını sosyal medyada paylaştığı için hakkında 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçundan dava açılan Gündüz ilk duruşmada beraat etti.

 

'VERİLEN KARAR BİZİ KISMEN DE OLSA TATMİN ETMİŞTİR'

DHA'nın haberine göre, duruşmanın ardından açıklama yapan Asuman Gündüz, 2,5 yıldır oğlunun acısıyla yandığını söyleyerek, "Gerçekten acı bir süreç. Bir de üstüne oğlumu öldüren şahıs tarafından böyle bir dava gelince gerçekten çok yaralandık. Yazdığım bir yazıydı, arkasındayım yanlış bir şey söylemedim. 'Ankara sokaklarında oğlumun katili serbest bir şekilde geziyor' dedim ve fotoğrafını yayınladım. Beraat aldım, gerçekten beklemiyordum. Uzar, uzatılır diye bekliyordum. Beraat etmem şaşırtıcı oldu bizim için" dedi. Avukatı Kağan Tüber ise "İddianamede kişisel verilerin hukuka aykırı olarak elde edilmesi ve yayılması suçlaması söz konusuydu. Ancak bugün yapılan yargılama neticesinde müvekkilimin sürücüye ait fotoğrafları internetten alarak kullanmasının herhangi bir suç unsuru oluşturmadığı dikkate alınarak beraat kararı verildi. Bu aşamada verilen karar bizi kısmen de olsa tatmin etmiştir" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

19 yaşındaki lisanslı bisiklet sporcusu Umut Gündüz, 15 Temmuz 2020 tarihinde, antrenman sonrası bisikletiyle evine giderken trafik kurallarını ihlal eden alkollü bir sürücünün arkadan çarpıp kaçması sonucu yaşamını yitirmişti. Ankara 57’inci Asliye Ceza Mahkemesi, alkolü araç sürücüsü Çağdaş Şenyüz'e 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası vermiş, iyi hal indirimi uygulanan Şenyüz için tutuklama kararı çıkarılmamıştı. (HABER MERKEZİ)