'Umre kampanyası var' denilerek yapılan dolandırıcılığa ceza

Kocaeli'nde yaşayan Hilal A., kendisini banka görevlisi olarak tanıtan ve bankanın bir umre kampanyası başlattığını öne süren kişi tarafından dolandırıldı. Konuyla ilgili mahkeme, kararını açıkladı.

Fotoğraf: Gazeteduvar
Google Haberlere Abone ol

KOCAELİ - Kocaeli’nde geçtiğimiz yıl mayıs ayında Hilal A., bir şahıs tarafından aranarak banka müşteri hizmetleri çalışanı olduğunu, bankanın umre kampanyası yaptığını söyledi.

İddiaya göre; Hilal A. da bu kampanyadan faydalanmak istedi. Konuşmanın ardından banka uygulamasından onay istendi ve buradan işlemlere mağdur tarafından onay verildi.

Banka hesabından 10 ayrı işlemle para çekildiğini fark eden Hilal A., dolandırıldığını anladı ve suç duyurusunda bulundu. Sanık Eray U. hakkında Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık ve kişinin kamu veya banka görevlisi olduğunu söylemek suretiyle dolandırıcılık" suçlamasıyla dava açıldı.

PARA İADE EDİLMEDİ

Davanın bugünkü duruşmasına müşteki Hilal A. da katıldı. Hilal A., "Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiğim dilekçe doğrudur. Ancak iddianamede 14 işlem gerçekleştirildiği belirtilse de 10 işlem olmuştur. Toplam 54 bin TL zararım mevcut. Bilgim dışında çekilen bu para iade edilmedi. Zararım giderilmedi. Şikayetçiyim” dedi.

Yakalama kararı olan Eray U. ise duruşmada yoktu.

Savcı mütalaasında şahsın suçu işlediğinin sabit olduğunu belirterek cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık ve kişinin kamu veya banka görevlisi olduğunu söylemek suretiyle dolandırıcılık" suçundan 4 yıl 3 ay hapis ve 100 bin TL para cezası verilmesine hükmetti.