Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun serbest bırakılmış

Esra Hankulu'nun şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada tutuklanan Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun'un tutuklandığı haberlerinin doğru olmadığı ortaya çıktı. Erol Uygun adli kontrolle bırakılmış.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da Esra Hankulu'nun şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada tutuklanan Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun, kardeşinin Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili gözaltına alınmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları sonrası 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini aşağılama' suçundan gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından Erol Uygun, Ankara adliyesine sevk edildi. Ajanslar, savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Erol Uygun'un tutuklandığına ilişkin haberler geçti. Ancak Erol Uygun'un, 1 ay konutu terk etmeme ve yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

PEKER: BABASI SOYLU'NUN YAKIN ARKADAŞI OLDUĞU İÇİN...

Sedat Peker, Aleyna Çakır'ın "ölümüyle" ilgili de bir numaralı şüpheli konumunda olan Ümitcan Uygun dosyasıyla ilgili iddialarda bulunmuştu. Peker, Twitter paylaşımlarında, "Aleyna Çakır kardeşimizin ölümünden sorumlu tutulan ümit can uygunun kurtulabilmesi için gerekli adli tıp raporu da şahsın babası süleyman soylunun yakın arkadaşı olduğu için gerektiği şekilde hemen hazırlanıyor. Ancak unutulan bir şey var, ümit can uygun dışarıda özgürce gezerken bu sefer başka bir kardeşimizin, Esra Hankulu’nun ölümüne sebep oldu" diye yazmıştı. (HABER MERKEZİ)