Ümit Dikbayır: Meral Akşener’in oğlunun iki binada da ofisi var, her kararda çok etkili

İYİ Parti'den kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Ümit Dikbayır, Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener ile ilgili, "Ana binada da ek binada da çalışma ofisi ve sekreteri var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır arasındaki gerilim sürüyor. İhraç istemiyle disipline sevk edilen Dikbayır, Özel Kalem Müdürü Esma Bekar ve Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener hakkında da iddialarda bulundu. Fatih Akşener'in oğlunun parti içerisinde oldukça etkili olduğunu söyleyen Dikbayır, Akşener'in iki ofisi ile sekreteri olduğunu söyledi.

 

Sözcü’den İpek Özbey’e konuşan Dikbayır, Akşener'in kendisiyle ilgili sözlerine, “Doğru söylüyor, bence siyaset aynen öyle yapılmalı, yalanla iftirayla kumpasla yapılmamalı. Çok doğru söylemiş, keşke söylemden çok uygulayabilselerdi de…” dedi. 

"Genel Merkez'den sizi arayan oluyor mu, oradaki hava ne?" sorusuna yanıt veren Dikbayır, "Ben kimseyi aramadım. Arayanlar oluyor. Sosyal medyada Genel Başkan'ın 8 kişilik istişare mekanizması kurduğunu gördüm. Bunu şimdiye kadar çoktan yapmalıydı. Kurul üyelerinin hepsi kıymetli insanlar. Doğru olan kararı vereceklerdir. Benim sürecimle ilgili olduğunu sanmıyorum, ben disipline sevk edildim çünkü. Ama benden sonra yaşanacaklar için iyi olur. Bu parti Türkiye'ye lazım, bu partinin yaşaması lazım. Nereden toparlanırsa kardır" ifadelerini kullandı.

 

'HAYRET EDİYORUM'

Meral Akşener'in partiyi kongreye götürüp rahatlatması gerektiğini söyleyen Dikbayır, Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı'nın iş insanlarından kayıt dışı para toplayıp Meral Akşener'in özel kalemine ve özel kalemin eşine bu paraları verdiği iddiasını, "Bu normal bir şey değil. Tabii ki özel kalemlerin kendine özgü alanları vardır. Fakat partinin her işleyişinde, her kararında bu kadar etkili olması; ben hayret ediyorum. Kendilerinin hukuki süreci başlatmalarından son derece memnunum… Her şeyi hukuk önünde ortaya sereriz" diyerek yineledi.

Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in 4 yıldır partinin iç işlerine müdahil olduğunu belirten Dikbayır, Fatih Akşener'in Genel Merkez'in anası binası ve ek binasında çalışma ofisi ve sekreteri olduğunu söyledi. 

Fatih Akşener'in parti ve aile içinde de çok etkili olduğunu ifade eden Dikbayır, "Akşener'in eşi de karışır mı?" sorusuna "Karışmıyor gibi gözükür ama karışır. Ben bunu anlayabiliyorum, doğaldır ama doğru değildir. Çünkü biri eşi, diğeri oğlu olduğu için duygusal davranırlar. Siyasette duygusallığa yer yok" diye yanıt verdi. (HABER MERKEZİ)