Ümit Akçay, köşe yazılarıyla Gazete Duvar'da

Akademisyen Ümit Akçay, ekonomi alanındaki değerlendirmeleriyle Gazete Duvar'da yazmaya kaldığı yerden devam ediyor. Akçay'ın ilk yazısı bu gece yayında olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Akademisyen ve ekonomi yazarı Ümit Akçay, Gazete Duvar'da yazılarına kaldığı yerden devam ediyor. Türkiye ekonomisine ilişkin endişelerin ve soru işaretlerinin arttığı bugünlerde Gazete Duvar okurları, gelişmeleri Ümit Akçay'ın değerlendirmeleriyle takip edecek. 

Doç. Dr. Ümit Akçay, 2017 yılından bu yana Berlin Ekonomi ve Hukuk Okulu’nda (Berlin School of Economics and Law) ders vermektedir. Daha önce İstanbul Bilgi Üniversitesi, ODTÜ, Atılım Üniversitesi, New York Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi’nde çalışmıştır. Akçay, Finansallaşma, Borç Krizi ve Çöküş: Küresel Kapitalizmin Geleceği (Ankara: Notabene, 2016) kitabının ortak yazarı; Para, Banka, Devlet: Merkez Bankası Bağımsızlaşmasının Ekonomi Politiği (İstanbul: SAV, 2009) ile Kapitalizmi Planlamak: Türkiye’de Planlamanın ve Devlet Planlama Teşkilatının Dönüşümü (İstanbul: SAV, 2007) kitaplarının yazarıdır. Akçay, güncel olarak, yeni otoriterliğin ekonomi politiği, büyüme modellerinin ekonomi politiği, merkez bankacılığı ve finansallaşma konularıyla ilgilenmektedir. (HABER MERKEZİ)