'Uluslararası petrol kaçakçılığı'ndan aranan şüpheli Yunanistan'da gözaltına alındı

Yunanistan polisi, Güney Amerika ülkelerinden kaçırılan yakıt ürünlerinin satışından 21 milyar doların üzerinde kazanç elde ettiği düşünülen bir örgütün mensubunu gözaltına aldığını açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv/ AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Latin Amerika kaynaklı yakıt ürünlerini 'yasadışı bir şekilde satmak için' kaçakçılığını yapmakla suçlanan bir kişi, Yunanistan'ın başkenti Atina'nın güneyinde gözaltına alındı. Polisin açıklamasına göre, şüphelinin mensubu olduğu iddia edilen suç örgütünün yakıt kaçakçılığından 21 milyar dolar kazanç elde ettiği tahmin ediliyor. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, ismini vermemek koşuluyla açıklama yapan bir polis yetkilisi, İtalya vatandaşı olduğu ve Interpol tarafından da arandığı ifade edilen şüphelinin, 29 Mart Cuma günü Attica'da gözaltına alındığını bildirdi. Söz konusu yakalama kararının, şüpheli erkeğin gözaltına alınmasını ve aralarında 'stratejik öneme sahip kaynakların yasadışı sevkiyatı ve ticareti de olmak üzere atılı suçlardan yargılanmak üzere Güney Amerika ülkesi Venezuela'ya iade edilmesini öngörüyor. 

Polisin açıklamasına göre, söz konusu suç örgütü, Latin Amerika limanlarından petrol tankerlerine yüklenen yakıt ürünlerini çalıyordu. Polis, 21 milyar doları aşkın kazanç getiren yasadışı faaliyetin hem ülkelere hem de aracı firmalara zarar verdiğini söyledi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)