Ukraynalı modelin şüpheli ölümünde 'köpek' araştırması

Sancaktepe'de balkon düşerek hayatını kaybeden Anzelika Srabiants’ın ölümüne ilişkin davada tanıklardan birinin bahsettiği 'köpek' ile ilgili bilirkişi raporu talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sancaktepe'de 10 Haziran 2021’de balkondan düşerek hayatını kaybettiği öne sürülen Anzelika Srabiants’ın (33) ölümüne ilişkin davada bahsedilen köpek ile sanığa ait olduğu iddia edilen köpeğin aynı olup olmadığının araştırılması için bilirkişi raporu talep edildi. Mahkeme sanık Burak Ercan’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

DHA'nın haberine göre Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Burak Ercan getirildi. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Olay günü sitede güvenlik görevlisi olan Mehmet Yücel tanık olarak dinlendi. Mehmet Yücel, "Ben olayın olduğu sitede güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Halen de çalışmaya devam ediyorum. Olayın olduğu gün ben vardım. Sanığın üst komşusu tarafından güvenlik noktası arandı. Balkondan birinin düştüğünü söylediler. Ben bunun üzerine koşar adımlarla olay yerine gittim. Bayan yerde yatıyordu. Başında Burak Bey vardı. Ne olduğunu sorduğumda Burak Bey bana kendini balkondan attığını söyledi. Sonra ambulans ve polisi aradım" dedi. Mehmet Yücel savunmasının devamında, "Ölen bayanla sanık aynı siteye birlikte geldiler. 10 dakika sonra yukarıda belirttiğim şekilde olay yaşandı. Burak beyin bir tane siyah köpeği var. Onun haricinde başka bir köpek görmedim. Cüsseli bir köpekti. Ancak cinsini bilmiyorum" diye konuştu. Daha sonra tanığa dosyada bulunan köpeğin resmi gösterildiğinde, "Bahsettiğim köpek resimdeki köpeğe benziyordu. Ancak biraz daha cüsseli gibiydi" dedi.

Sanık Burak Ercan ise savunmasında, "Maktule daha öncesinde Etiler’de bulunan bir otelde de balkondan atlama girişiminde bulunmuştu. Ben kendisini çekerek engel oldum" iddiasında bulunarak "Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.  

Cumhuriyet savcısı sanığın tutuklu bulunduğu süreyi ve delillerin toplanmış olmasını göz önünde bulundurarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, bahsedilen köpek ile dosya içerisinde videoda bulunan köpeğin aynı köpek olup olmadığının araştırılması için bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına da karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

NE OLMUŞTU

Sancaktepe'de Anzelika Srabiants 10 Haziran 2021'de 'balkondan düşerek' hayatını kaybetti. Ukraynalı fotomodelin ölümüne ilişkin sevgilisi Burak Ercan tutuklandı. Dava dosyasında bulunan güvenlik kamerası görüntülerinde bir köpeğin göründüğü ve havlama seslerinin geldiği yer aldı. Köpek Eğitmeni olan Burak Ercan'ın köpekle korkutarak Anzelika Srabiants'ın balkondan düşmesine neden olduğu iddia edildi. Burak Ercan ise bu iddialara önceki duruşmada "Daha önce Srabiants'a köpeği saldırtmadım, kolundaki izler köpek dişi izleri değildir, tırnak izidir" şeklinde cevap verdi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Burak Ercan'ın "Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor. (HABER MERKEZİ)