Ukrayna'da 'hava saldırısı' alarmı: Kiev'de siren sesleri duyuldu

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yeniden siren sesleri duyuldu. Ülke genelinde, hava saldırısı alarmı verildiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yeniden siren sesleri duyuldu. Başkent Kiev dahil tüm bölgelerde hava saldırısı alarmı verildi. Ukrayna basını, Belarus'ta konuşlanan Rus savaş uçaklarının havalanması üzerine ülkede alarm verildiğini duyurdu.

ZELENSKİY'DEN 'NOEL' MESAJI

Öte yandan, dün akşam Noel Bayramı mesajı paylaşan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, halkın zor şartlarda yaşadığını belirtti. "Ne yazık ki, bu yıl tüm bayramların acı bir tadı var" diyen Zelenskiy, bu sene ülkesindeki insanların Noel Bayramı'nı savaşın gölgesinde kutladıklarını söyledi.

Zelenskiy, Ukrayna'da Rusya'ya karşı savaşın aslında 8 yıldır sürdüğünü, inanç ve birlik içinde ülkenin özgürlüğü için savaşmaya devam edeceklerini kaydederek, "Bu kışa dayanalım. Çünkü ne için savaştığımızı biliyoruz" ifadelerini kullandı. 'Bazı Ukraynalıların esir olmaları veya ülkeden ayrılmak zorunda kaldığı için çeşitli ülkelerde zor şartlarda bayramı kutladığını' dile getiren Zelenskiy, "Tüm Ukraynalı erkek ve kadınları tekrar özgürlüğüne kavuşturacağız." açıklamasında bulundu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Ukrayna Kiev siren alarm