Ukrayna yedek askerleri göreve çağırdı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, yedek askerlerin göreve çağrılmasına dair kararname çıkardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, özel dönemlerde yedek askerlerin göreve çağrılması kararnamesini imzaladığını açıkladı.

Vladimir Zelenskiy, sosyal medyadan paylaştığı video mesajda, halihazırda bir seferberliğe gerek olmadığını söyledi. Orduya takviye yapmak gerektiğini belirten Zelenskiy, bu nedenle özel dönemlerde yedek askerlerin göreve çağrılması kararnamesini imzaladığını ifade etti.

Ukrayna'da Kasım 2021'de onaylanan yasa, "özel dönemlerde" seferberlik ilan etmeden orduya yedek asker çağırmayı sağlıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tek taraflı olarak Ukrayna'dan bağımsızlık ilan Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinin tanınmasına dair iki kararnameyi imzalamıştı.

Ayrıca Putin, Donetsk ve Lugansk'a asker gönderme talimatı da vermişti. Putin'in, iki bölgeye barış gücü göndermesi için savunma bakanlığına talimatını içeren bir kararnameyi de imzaladığı da açıklanmıştı.

Rusya Parlamentosu'nun üst kanadı Federasyon Konseyi, Putin’in Rus ordusunun Rusya toprakları dışında görev yapmasına ilişkin başvurusuna onay vermişti. (KİEV/AA)