Ukrayna: Rusya'nın İHA saldırısında 6 kişi öldü

Harkiv Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Sinegubov, Rusya'nın düzenlediği saldırılarda 6 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın, Ukrayna topraklarına 32 "Şahed" model insansız hava aracı (İHA) ve 6 çeşitli tip füzeyle saldırdığı bildirildi. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada Rusya'nın bu gece 32 "Şahed" tipi İHA ve 6 çeşitli tip füze kullanarak Ukrayna'ya saldırdığı belirtildi.

AA'nın aktardığına göre açıklamada, Ukrayna hava savunma güçlerinin muharebe çalışmaları sonucunda 2 adet Х-101/Х-555 model seyir füzesi, bir "Kalibr" tipi füze ve 28 İHA'nın imha edildiği aktarıldı. "Rusya'nın barışçıl şehirlere saldırarak Ukraynalıları terörize etmeye devam ettiği" vurgulanan açıklamada, bu gece Rus ordusunun Harkiv'e İHA'larla saldırdığı, saldırıda ölü ve yaralıların olduğu ifade edildi.

11 KİŞİ DE YARALANDI

Harkiv Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Sinegubov da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rus birliklerinin Harkiv'e düzenlediği İHA saldırısında 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin yaralandığını belirtti. Sinegubov, saldırıda evlerin, bir idari bina, market, yurt ve arabaların hasar gördüğünü kaydetti.

ZAPORİJYA'DA 3 ÖLÜ

Dün akşam saatlerinde yapılan açıklamda, Harkiv ile beraber Zaporijya'yı da vurduğu belirtilmişti. Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, "Zaporijya'da yaralananlar arasında Ukrayna basınından 2 gazeteci de bulunuyor. Onlar olay yerinde çalışırken, ateş altında kaldılar" demişti. Zaporijya Bölgesi Askeri İdare Başkanı İvan Fedorov da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Zaporijya'ya düzenlenen füze saldırısında 3 kişinin hayatını kaybettiği, 4'ü ağır 13 kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler ukrayna rusya harkiv