Ukrayna: Rusya, Kiev'de enerji tesisine saldırdı

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Timoşenko, Kiev'de 'kritik' bir enerji tesisinin vurulduğunu duyurdu. Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya'yı 'sivilleri terörize etmek' ile suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kirilo Timoşenko, Rus güçlerinin başkent Kiev'de bir enerji tesisini vurduğunu söyledi. Çok sayıda patlama meydana geldiğini açıklayan Ukraynalı yetkili, acil durum çalışanlarının bölgeye sevk edildiğini aktardı. Timoşenko, 'kritik altyapıların' zarar gördüğünü belirtti. 

ZELENSKİY: KONUT BİNASI VURULDU, 1 KİŞİ ÖLDÜ

Rusya'yı 'sivilleri terörize etmek' ile suçlayan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Ukrayna işgalciler tarafından ateş altında" dedi. Mıkolayiv kentinde bir konut binasının füzeler ile vurulduğunu aktaran Zelenskiy, bir kişinin öldüğünü söyledi.

JİTOMİR'DE SU VE ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Öte yandan Ukrayna'nın kuzeyinde yer alan Jitomir kentinde, Rusya'nın saldırıları sonucu su ve elektrik kesintileri yaşandığı duyuruldu. Belediye Başkanı Serhiy Sukhomlyn, sosyal medya paylaşımında, "Şu anda kentte ne ışık, ne de su var" dedi. Sukhomlyn, hastanelerin ve sağlık merkezlerinin jeneratörler ile çalıştığını aktardı.

ENERGOATOM: İKİ ÜST DÜZEL YETKİLİ KAÇIRILDI

Ukrayna Devlet Nükleer Enerji Şirketi Energoatom ise, Zaporijya nükleer santral çalışanlarının Rus güçleri tarafından kaçırıldığını iddia etti. Telegram'dan yapılan açıklamada, santralin bilgi teknolojisi başkanı Oleh Kostyukov ve santral müdür yardımcısı Oleh Oshek'in alıkonulduğu bildirildi. Energoatom'un açıklamasında, "Şu anda nerede oldukları veya durumları hakkında hiçbir şey bilinmiyor" ifadelerine yer verildi. (DIŞ HABERLER

Etiketler Rusya Ukrayna Kiev