Ukrayna: Rusya, Kiev'de altyapı tesislerini hedef aldı

Rusya'nın başkent Kiev'de insansız hava araçlarıyla altyapı tesislerini hedef aldığını duyuran Ukraynalı yetkililer, şehirde elektrik ve ısınma sorunu yaşandığını aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın başkent Kiev'de insansız hava araçlarıyla (İHA) altyapı tesislerini hedef aldığını duyurdu. Tesislerin zarar gördüğü belirtilirken, bazı bölgelerde elektrik kesintilerinin yaşandığı aktarıldı.

'PATLAMA MEYDANA GELDİ'

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, saldırı sonucu Desnyan semtinde bir patlama meydana geldiğini duyurdu. Telegram kanalından, "Başkentin Desnyan semtinde 19 yaşındaki bir erkek yaralı olarak hastaneye kaldırıldı" açıklamasını yapan Kliçko, kentte elektrik ve ısınma sorunu yaşandığını bildirdi.

ZELENSKIY: BAĞIMSIZLIĞIMIZI ELİMİZDEN ALAMAYACAKLAR

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusunun 2023 yılının ilk gününde Ukrayna'ya İHA ile saldırı düzenlediğini belirtti. Rus kuvvetlerinin ülkenin çeşitli bölgelerine İran yapımı İHA'lar fırlattığını iddia eden Zelenskiy, Ukrayna hava savunma sistemleri tarafından 45 İHA'nın imha edildiğini aktardı. 

Zelenskiy, "Ukrayna'dan tek bir yılı bile çalamazlar, bağımsızlığımızı elimizden alamayacaklar. Onlara hiçbir şey vermeyeceğiz" dedi. (DIŞ HABERLER)