Ukrayna: Rusya 14 kentin belediye başkanlarını rehin tutuyor

Ukrayna hükümetinden Rusya'nın belediye başkanlarını hedef aldığına dair açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Vereşçuk, 14 belediye başkanının kaçırıldığını belirterek serbest bırakılmalarını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereşçuk, ülkedeki 14 kentin belediye başkanlarının Rus birlikleri tarafından rehin tutulduğunu açıkladı.

Vereşçuk, ülkedeki son duruma ilişkin açıklamasında, belediye başkanlarının hedefte olduğunu söyledi. Rusya tarafından rehin alınan 14 belediye başkanı olduğunu belirten Ukraynalı yetkili, söz konusu kişilerin serbest bırakılması için uluslararası düzeyde girişimlerde bulunduklarını vurguladı.

Rusya tarafının esir takası tekliflerinde "kısasa kısas" gözettiğini söyleyen Veresçuk, "Rusya, diyor ki denizciler için denizciler, sınır muhafızları için sınır muhafızları. Mantıklı olarak şunu soruyorum, peki Rus birlikleri tarafından rehin tutulan 14 belediye başkanını kiminle değiştireceğiz? Biz bu sorunu şu anda uluslararası düzeyde çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 

ZELENSKİY, KAÇIRILMA OLAYLARIYLA İLGİLİ 'IŞİD' BENZETMESİ YAPMIŞTI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de belediye başkanlarının kaçırıldığını geçen haftalarda duyurmuş, 12 Mart'ta yaptığı açıklamada, Melitopol Belediye Başkanı'nın serbest bırakılması çağrısı yapmıştı. Zelenskiy, "Ukrayna, Melitopol belediye başkanının derhal serbest bırakılmasını ve ülkedeki kentlerin tüm yöneticileri için garanti verilmesini istiyor. Eğer IŞİD'li teröristlere benzeyecekseniz sizinle herhangi bir konuda konuşmanın ne anlamı var?" demişti. 

Rusya ile Ukrayna arasında ilk tam teşekküllü mahkum takası 24 Mart'ta gerçekleştirilmiş, Kiev yönetimi "Sapfir" kurtarma gemisinden Ukraynalı 19 sivil denizci ile 10 askeri geri almıştı. (DIŞ HABERLER)