Ukrayna: Putin gerçeklikle bağını yitirdi, Rusya çıkmazda

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin danışmanı Podolyak, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Federal Meclis’te yaptığı konuşma hakkında açıklama yaptı. Podolyak, “Rusya, çıkmazda” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin danışmanı Mykhailo Podolyak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya Federal Meclisi’nde yaptığı konuşma hakkında açıklamada bulundu. Podolyak, Putin’in ‘gerçeklikle bağını yitirdiğini’ söyledi. 

Reuters’a konuşan Podolyak, Putin’in konuşmasının ‘gerçeklikle bağını yitirdiğini gösterdiğini’ kaydetti. Podolyak, “O, bambaşka bir gerçeklikte; onun bulunduğu gerçeklikte adalet ve uluslararası hukuk hakkında bir diyalog yürütmenin imkanı yok” dedi. 

‘SAVAŞ ALANINDAKİ VE RUSYA’DAKİ KAOS BÜYÜYECEK’

“Rusya, çıkmazda” diyen Ukraynalı siyasetçi, Rusya’nın olabilecek ‘en umutsuz durumda bulunduğunu’ ve ‘Rusya’nın bundan sonra yapacağı her şeyin durumu yalnızca kötüleştireceğini’ söyledi.  Putin’in ‘akıl karışıklığı içinde olduğunu ve durumu tam olarak kavrayamadığını’ da sözlerine ekleyen Podolyak, “Bu durum, Rusya için yakın gelecekte daha fazla zorluğa yol açacak. Bu ise savaş alanındaki ve Rusya’daki kaosun büyüyeceği anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

PUTİN NE DEMİŞTİ?

Putin, Federal Meclis'te yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, ‘Rusya’nın Donbass’ın sorunlarının barışçıl biçimde çözümlenmesi için mümkün olan her şeyi yaptığını’ söylemiş, savaşı Batı'nın başlattığını kaydetmişti. 'Rusya-Ukrayna savaşını başlatan tarafın Batı olduğunu' söyleyen Putin, “Savaşı başlatan taraf Batı’ydı, bizse bu savaşı durdurmak için güç kullanıyoruz. Evimizi ve insanlarımızın canlarını koruyoruz, Batı’nın istediğiyse sınırsız hakimiyete sahip olmak” demişti.

Putin, ayrıca Rusya'nın ABD ile imzalanan Yeni Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması’na (START) 'katılımını askıya aldıklarını, ama anlaşmadan çekilmediklerini' duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)