Ukrayna ordusu: Rusya doğu kentlerinde taaruza başladı

Rusya'nın başta Donbass bölgesi olmak üzere doğu kentlerinde taaruza başladığı yönünde Ukrayna'dan açıklamalar yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'nın doğu bölgesinde Rusya ordusu saldırılarını artırırken Kiev'den de "Yeni taarruz başladı" açıklamaları yapılıyor. Ukrayna lideri Zelenskiy, "Savaşın ikinci aşaması başladı" açıklaması yaparken Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan da Rusya'nın doğuda taaruza geçtiği yönünde bilgi verildi. 

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başdanışmanı Oleksiy Arestoviç de ulusal bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Rusya’nın Donbass'ta başlattığı yeni taarruzda dört hedefinin bulunduğunu kaydederek, Rusya’nın bu hedefine ulaşmaya yönelik yeni saldırısının 17 Nisan Pazar günü başladığını kaydetti.

Rus ordusunun genel olarak ülkenin doğusundaki savunma hattını kırmaya çalıştığını  beliten Arestoviç, Rus ordusunun ilk görevinin Lugansk bölgesindeki Rubejnoe-Popasnaya-Severodonetsk güzergahındaki toprakları ele geçirmek olduğunu ve Rusların böylece bu bölgeyi ülkenin diğer bölgelerinden kesmeye çalışacağını söyledi.

Arestoviç, Rusya'nın ikinci hedefinin Harkov bölgesindeki İzyum'dan Slavyansk ve Kramatorsk'a kadar olan bölgeye saldırı düzenleyerek bu toprakları ele geçirmek olduğunu da savundu. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler ukrayna rusya