Ukrayna ordusu: Rus birlikler Sumi'den ayrılıyor

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya sınırındaki Sumi kentinden Rus birliklerin çekilmeye başladığını duyurdu. Ülkenin bir diğer sınır kenti Harkov'da ise dün gece hava saldırıları yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki kasabalardan geri çekilen Rusya askerlerinin ülkenin doğusundaki sınır kenti Sumi'den de çekilmeye başladığı duyuruldu.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Rusya saldırılarına karşı Ukrayna halkının kahramanca direnişi 39 gündür devam ediyor. Rus ordusu hedeflerine ulaşamaması nedeniyle Sumi'den çekilmeye başladı" denildi.

'ASKERİ VE TEKNİK BAKIMDAN KAYIP VERİYORLAR'

Ülkenin doğusundaki Donbass bölgesinde yer alan Donetsk'te askeri hareketliliğin arttığı belirtilen açıklamada, "Rus birlikler Donetsk bölgesinde yeni gruplaşmalarla varlığını artırıyor ancak hem askeri hem de teknik bakımdan kayıp vermeye devam ediyor. Kayıplardan dolayı istifa edip savaşmaktan vazgeçiyorlar. Saldırılarda siviller hayatını kaybediyor. Tüm ölümler belgelenerek uluslararası mahkemelere gönderilecek" denildi.

HARKOV'DA HAVA SALDIRILARI

Sumi'ye yakın Harkov kentinde ise Rusya ordusunun saldırıları sürüyor. Harkov Valisi Oleg Sinegubov yaptığı açıklamada, kentte dün gece ağır bir hava saldırısı yaşandığını duyurdu. Harkov Valisi, “Harkov'un Slobodskoy semti saldırıya maruz kaldı. Sivil can kayıpları yaşandı ve yaralılar var. Aralarında çocukların da olduğu 23 vatandaş yaralandı” dedi. Sinegubov, “Lozovskaya şehrinin roket saldırısı altında kalma ihtimali var ondan dolayı vatandaşları Poltova'ya tahliye edeceğiz. İzüm şehrinde ise işgalcilerle çatışmalar sürüyor” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler harkov sumi