Ukrayna: Modern savaş uçaklarına ihtiyacımız var

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 'tüm ülke topraklarının Rusya'nın saldırılarından korunabilmesi için modern savaş uçaklarına ihtiyaçları olduğunu' açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdiği günlük görüntülü mesajında, 'Rusya'nın saldırılarının durdurulması için modern savaş uçaklarına ihtiyaç duyduklarını' söyledi.

AA'nın aktardığına göre, Zelenskiy, 'Rusya ordusunun saldırılarının sürdüğünü' belirterek Rusya kuvvetlerinin 27 Şubat sabah saatlerinde Ukrayna'nın çeşitli noktalarına insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılar düzenlediğini açıkladı. 14 İHA'dan 11'inin imha edildiğini duyuran Ukrayna Devlet Başkanı, 'Ukrayna hava sahasının tamamen kontrol altına alınması için modern savaş uçaklarının şart olduğunu' kaydetti.

'HAVACILIK TABUSU KALKTIĞINDA GÖKYÜZÜNÜ KORUYABİLECEĞİZ'

'Gelişmiş savaş uçaklarının alınması durumunda Rusya'nın saldırılarını daha etkili bir şekilde engelleyebileceklerine' işaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Bu yüzden modern savaş uçaklarına ihtiyacımız var, böylece devletimizin tüm bölgesini Rus teröründen koruyabiliriz. Ortaklarımızla ilişkiler kapsamında havacılık tabusu kalktığında gökyüzünü tamamen koruyabileceğiz" diye konuştu.

Özelikle Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te yoğun çatışmaların sürdüğünü belirten Vladimir Zelenskiy, Bahmut ile diğer şehirleri savunmaya devam eden Ukraynalı askerlere minnettar olduğunu sözlerine ekledi.

BIDEN 'UKRAYNA'NIN ŞİMDİLİK F-16'YA İHTİYACI YOK' DEMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden, 25 Şubat'ta ABC News televizyonuna verdiği röportajda, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin F-16 savaş uçağı talebine ilişkin soruya da yanıt vermişti. Biden, 'Ukrayna’nın şu aşamada F-16 savaş uçaklarına ihtiyacı olmadığını ve ABD’nin Ukrayna’ya savaş uçağı göndermeyeceğini' söylemişti.

Ukrayna'ya şu an için ihtiyaç duydukları yardımları yaptıklarını dile getiren Biden, "Onları bu bahar, yaz ve sonbahara kadar avantajlı konuma getirecek malzemeler gönderiyoruz. Şu an F-16'ya ihtiyaçları yok... Gelecek birkaç yıl içinde nelere ihtiyaç olacağını tam olarak biliyoruz. Askeri yetkililerimize göre şu an F-16 için mantıklı bir gerekçe yok. O nedenle bunu şu an seçenek dışı bırakıyorum" diye konuşmuştu. (DIŞ HABERLER)