Ukrayna: 2 savaş uçağı havada çarpıştı, 3 pilot hayatını kaybetti

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı, L-39 tipi iki savaş uçağının 25 Ağustos'ta havada çarpıştığını, üç pilotun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna ordusuna ait 2 savaş uçağının, ülkede muharebe görevi yaparken çarpıştığı, üç pilotun öldüğü açıklandı. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, olayın dün Jitormir bölgesinde meydana geldiği belirtildi.

AA'nın aktardığına göre, açıklamada, "Muharebe görevini yerine getirirken iki L-39 tipi savaş uçağı gökyüzünde çarpıştı. Ne yazık ki 3 pilot hayatını kaybetti" ifadeleri kullanıldı. Reuters haber ajansı ise iki L-39 tipi eğitim uçağının çarpıştığı bilgisini verdi.

'KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR'

Ölen pilotlar arasında 40'ıncı Taktik Havacılık Tugayının "JUICE" çağrı işaretli tanınmış bir pilotunun da bulunduğu aktarılan Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı açıklamasında, kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi. Telegram kanalından yapılan açıklamada, "Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Bu hepimiz için acı verici ve yeri doldurulamaz bir kayıp" ifadeleri kullanıldı. (DIŞ HABERLER)