Ucuz uçak bileti nasıl bulunur?

Uçakla seyahat etmek pahalı bir seçenek gibi bilinse de gerçekler hiç de öyle değil. İşte ucuz uçak bilet bulmanın yolları...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Kaç günlük tatile çıkarsak çıkalım o günler hemen geçiverir. Haklı olarak da herkes bir an önce tatil yapacağı yere ulaşmak ve orada en uzun süre kalmak ister. Bu nedenle de uçakla seyahat etmek en iyi çözümdür. Ama bazen ucuz uçak bileti bulmak pek mümkün olmaz. Hâlbuki belirli tarih aralıklarında ve belirli yöntemleri kullanarak uygun fiyata bilet almak mümkün. Tatil yapacağınız yere bir an önce ulaşmanız ama bunu yaparken de bütçenizin sarsılmaması için önerilerimizi derledik.

KAMPANYALARI TAKİP EDİN

Uçak firmaları sık sık kampanyalar düzenliyor. Bu kampanyaları takip ederek, ucuz uçak bileti fırsatından yararlanabilirsiniz. Bunun için de havayolu şirketlerinin bültenlerine üye olursanız ya da uygulama bildirimlerini açarsanız kampanyalardan hızlı bir şekilde haberdar olursunuz. Üyelikler size uçuş puanı da kazandıracaktır. Bankaların seyahat ile ilgili kredi kartlarını kullanmak da aynı şekilde kazandığınız puanlarla bilet almanızı sağlayabilir. Kampanyalardan alacağınız ucuz uçak biletine göre tatilinizin tarihini planlayarak, zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz.

ESNEK UÇAK ALIN

Havayolu firmalarının sattığı esnek uçak biletleri, promosyon biletlere göre daha pahalı olsa da uçuşunuzun gününü ya da saatini değiştirebilmek büyük özgürlük sağlar. Uçuş günlerinizle ilgili riskler varsa esnek uçak bileti almayı tercih edin.

ZAMANLAMANIZI İYİ YAPIN

Seyahat zamanlamasını iyi planlamak, ucuz uçak bileti bulmanın en önemli yolu. Bileti erken almak her zaman çözüm olmayabilir. Uçuşa bir hafta kala uçak dolmadıysa hava yolu şirketleri, fiyatları yarıdan bile aşağıya çekebilir. O nedenle seyahatinizin tarihine göre rezervasyon yaparak, uçuş tarihine kadar fiyat kontrolü sağladıktan sonra biletinizi alabilirsiniz.

ESNEK OLUN

Kendinize seyahat için alternatif tarihler belirleyin. Tatil günlerinde ısrarcı olmazsanız bu esneklik size tasarruf imkânı sunabilir. Gideceğiniz destinasyonun uçak bilet fiyatlarını aylık olarak kontrol edin. Bütün uçuşlara baktıktan sonra en ucuz uçak bileti günlerine göre seyahatinizi planlayın.

GÜZERGÂHINIZI ARAŞTIRIN

Her ne kadar gideceğimiz yere hemen ulaşmak istesek de bazen aktarma yapmak, daha uygun bütçelerle seyahat etmemizi sağlayabilir. Havalimanlarını araştırın, hangisi daha uygunsa biletlerinizi o güzergâhlara göre alın. Özellikle İstanbul Yeni Havalimanı aktarmalı uçuşları incelemeyi ihmal etmeyin.

KONUMUNUZU GİZLEMEYİ UNUTMAYIN

Araştırma yapmak iyi bir çözüm gibi gözükse de bazen dezavantaj olabilir. Telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan bilet fiyatlarına bakarken konumunuzu gizleyin. Böylece gideceğiniz yere dair bütün alternatif uçuş rotalarını görebilirsiniz. Özellikle yurt dışı uçuşlarınızda VPN kullanarak, internet sitelerinin sizin başka bir ülkeden arama yaptığınızı sanmasını sağlayın.

ÇEREZLERİ VE ÖNBELLEĞİ TEMİZLEYİN

Bir internet sitesine girip uçuşunuza göre bilet baktıktan sonra tekrar aynı güzergâha bakarsanız karşınıza daha yüksek bilet fiyatları çıkacaktır. Uçak biletinizi araştırırken her seferinde çerezleri ve önbelleğinizi muhakkak temizleyin.

ARACI İNTERNET SİTELERİNE DİKKAT

Uçak bileti almak için aracı olan internet siteleri isimlerinde “en” kelimesini kullanarak ucuz uçak bileti imkânı sunduklarını vaat etse de her zaman durum böyle olmayabilir. Elbette bu siteleri kontrol edin ama sadece birine bağlı kalmayın. Seçtiğiniz uçuşu daha sonra muhakkak söz konusu havayolu şirketinin internet sayfasından da kontrol edin. (HABER MERKEZİ)