Ücretsiz izinden dönen işçiler boş fabrika ile karşılaştı

Urfa’da faaliyet gösteren Yılmazlar Terlik ve Ayakkabı fabrikasında çalışan yaklaşık 400 işçi, ücretsiz izin dönüşü karşılarında boş fabrika buldu. İşçiler, 4 aylık maaşlarını alamadıklarını belirtti.

Ücretsiz izinden dönen işçiler, fabrikadaki makineleri yerinde bulamadı.
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Yılmazlar Terlik ve Ayakkabı fabrikasında işverenlerin çalışanların maaşlarını vermeden fabrikayı boşaltarak kayıplara karıştığı iddia edildi.

İŞÇİLER DÖRT AYLIK MAAŞLARINI ALAMADI

Dört aylık maaşlarını alamayan yaklaşık 400 işçi, malzeme eksikliği gerekçesiyle işveren tarafından bir aylık ücretsiz izne gönderildiklerini, daha sonra fabrikanın kademeli olarak boşaltıldığını, iş başı yapmak için döndüklerinde ise işverenlerin malzemeleri de alarak kaçtığını söyledi. Dört kardeş tarafından kurulan ve iki yıldır Urfa’da faaliyetlerini sürdüren fabrika küçülmeye gidildiği ve malzeme eksikliği bahanesiyle 400 çalışanını eylül ayında ücretsiz izne çıkardı. Çalışanlarını kademeli olarak izne gönderen fabrika yetkilileri akabinde fabrikadaki malzemeleri boşaltmaya başladı. Durumu fark eden işçiler, işveren ile görüştüklerinde ise “fabrika kapanmayacak, küçülmeye gidilecek, iyi iş bulan işçiler ayrılabilir, helalleşebiliriz” cevabı aldı. Ancak işçiler ücretsiz izin dönüşü boş fabrika ile karşılaştı.

‘PATRON BİZE FABRİKA KAPANMAYACAK DEDİ’

İşçilerden Fatih Bulut, yaşananları aktararak şunları söyledi: “Bir ay önce bizi ücretsiz izne gönderdiler, ‘malzememiz eksik, sizi çağıracağız’ dediler. Daha sonra makinaların boşaltıldığını duyduk, arkadaşlar patrona sorduğunda ‘öyle bir şey yok, fabrika kapanmayacak, küçülmeye gidecek’ cevabı verildi. Ancak bugün gördük ki, bütün fabrika boşaltılmış. Arkadaşlar jandarmayla görüştü. Valiliğe gittik, patron haber göndermiş, yarın gelecekmiş, ne olacağını bilmiyoruz. Yarın sabah fabrikaya gideceğiz, patron kaçta gelir bilmiyoruz. Mağduruz, her birimizin 3-4 maaşı içerde. 2021’in başlarında binin üzerinde işçi vardı. Maaşlar ödenmediği için çıkışlar oldu, sayı düştü. Her birimizin maaşları içerde, paramızı alamadık, makinaları alıp gitmişler.”