Ücretsiz çay dağıtan öğrencilere soruşturma

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde, kantin fiyatlarındaki artışa dikkat çekmek için ücretsiz çay dağıtan öğrenciler hakkında soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, artan kantin fiyatlarına dikkat çekmek amacıyla kampüste ücretsiz çay dağıtan 4 öğrenci hakkında soruşturma başlattı. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin 13’üncü maddesinden hakkında soruşturma başlatılan öğrencilerin, uyarma, kınama ve bir aydan iki yarıyıla kadar uzaklaştırmaya kadar ceza öngören disiplin maddesiyle ilgili savunma vermeleri istendi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ise sanal medya hesabında karara tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka çay dağıttığı bir fotoğrafının da yer aldığı paylaşımda şöyle denildi: "Dokuz Eylül Üniversitesi'nde dayanışmak için çay dağıtımı yaptığı gerekçesiyle 4 arkadaşımıza soruşturma açıldı. AKP iktidarının kuklası kayyum rektör Nükhet Hotar'a soruyoruz; Çayı poşet poşet öğrencilere fırlatsak soruşturma geri çekilir mi?" 

Öte yandan sosyal medya hesaplarından birçok öğrenci de duruma tepki gösterdi. (MA)